example salesforce dashboard

Datavisualisatie in Salesforce

CaseNine Salesforce Leave a Comment

Wist je dat het heel erg eenvoudig is om data te visualiseren in Salesforce? Als bedrijf heb je waarschijnlijk heel veel data tot je beschikking. Data is heel nuttig om uit te zoeken wat verbetering nodig heeft en wat het al heel goed doet. Data visualisatie maakt dit nog makkelijker.

Waarom datavisualisatie?

Data in een grafiek of tabel is makkelijker om te interpreteren dan een lang Excel rapport of een Salesforce rapport. Data visualisatie is een makkelijke manier om trends, patronen en kansen te zien. Daarnaast kan data visualisatie je presentatie of pitch net dat beetje meer overtuigend maken.

Hoe visualiseer je data in Salesforce?

Het is heel eenvoudig om een dashboard te maken in Salesforce en de data te visualiseren dat uit een Salesforce rapport komt. Je hoeft alleen maar een rapport te maken met de data die je nodig hebt, een dashboard aanmaken en het rapport als een component toe te voegen aan je dashboard.

Je kan verschillende componenten toevoegen, van verschillende soorten grafieken tot tabellen en meetinstrumenten. Als je niet weet hoe dit precies moet dan legt de trail ‘Reports & Dashboards for Lightning Experience’ op Trailhead het je stap voor stap uit.

Sample reports/dashboards AppExchange

Als je niet je eigen dashboard wil maken dan kan je ook templates downloaden vanuit de AppExchange. Deze pakketten zijn gratis en kunnen aangepast worden aan jouw behoeften. Hou dan wel in je achterhoofd dat sommige onderdelen van deze pakketten makkelijk te implementeren zijn, maar ze kunnen wel beperkingen hebben of niet helemaal geschikt zijn voor jouw bedrijf.

Verschillende dashboards voor verschillende teams

Niet elk team hoeft toegang te hebben tot alle dashboards of hetzelfde dashboard. Ook heb je niet altijd dezelfde componenten uit je dashboard nodig voor je presentatie of pitch. Gelukkig kan je in Salesforce verschillende dashboards maken voor verschillende teams en doelen.

Bedenk voordat je een dashboard maakt wat het doel is, welke teams of personen toegang krijgen, welke en de hoeveelheid data die je wil gebruiken en de soorten grafieken je gaat gebruiken.

Hulp nodig bij het maken van een report of dashboard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *