Engie

Een oplossing voor het proces van CPQ tot en met contractmanagement

Image

In het kort

Type: DevOps project
Producten: Salesforce Lightning, Vlocity
Activiteiten: Bouwen, implementatie, architectuur, automatiseren

Over Engie

Engie is een multinationaal energie- en technologiebedrijf dat opereert in de productie, onderhoud en distributie van elektriciteit en aardgas.

De Businesscase

Engie wilde het proces van het opstellen van een offerte tot en met de ingang van het contract en eventuele wijzigingen daarop inzichtelijk maken. Dit is in feite het in kaart brengen van de customer journey van een klant bij Engie. Engie wilde inzicht in de scope en een inschatting van het project. Het projectteam heeft dit project inzichtelijk gemaakt met de mensen van Engie zelf. Op het moment zijn we bezig met de implementatie van dit project.

Onze werkzaamheden

  • In combinatie met Vlocity en Salesforce bouwen we een oplossing voor het proces van offerte/cpq tot en met contractmanagement. 
  • Het bouwen van koppelingen met SAP en Oracle utilities.
  • Het invullen van de visie van Engie voor de komende jaren met betrekking tot het IT landschap. De architectuur wordt nu middels een event driven principe aangestuurd. 
  • We hebben hierbij het hele proces inzichtelijk gemaakt en een analyse gedaan op het toekomstige proces. 
  • Implementatie gedaan van handmatig uitrol proces naar een geautomatiseerde continuous integration en continuous delivery is gegaan. Dit ter voorbereiding op een multi team development omgeving. 
Image