tips on how to pass your platform developer 1 exam Salesforce

10 Tips Die Je Helpen Met Studeren Voor Het Salesforce Platform Developer Examen

CaseNine Geen onderdeel van een categorie Leave a Comment

Je hebt besloten om Salesforce developer te worden of wellicht ben je al een tijdje aan het studeren voor je Salesforce Platform Developer I certificaat. Wellicht komt er veel op je af en alleen de Trailmix op Trailhead lijkt dan weer niet genoeg. Bovendien is het idee van een examen doen eentje die behoorlijk wat stress oplevert.

Valentina en Simon hebben nog niet zo heel lang geleden hun dev1 examens gehaald. Zij hebben wat tips en tricks voor je verzamelt om je te helpen met je Salesforce developer certificering.

1. Onderzoek je leerpatroon

Niet iedereen leert hetzelfde. De een leert 1 volle dag in de week en de ander 20 minuten per dag. Nieuwe dingen leren werkt in ieder geval niet wanneer je een routine aan probeert de houden dat niet werkt, het is dus heel belangrijk om uit te zoeken wat wél werkt.

2. Wees consequent

Als je dan eenmaal hebt uitgezocht wat werkt is het heel belangrijk om je er aan te houden. Nieuwe dingen leren werkt het beste wanneer je consequent blijft. Maak er een routine van, stel een schema op of ‘go with the flow’, maar blijft consequent.

3. Trailhead

Dit is waarschijnlijk de plek waar je begint met studeren voor je Salesforce dev1 examen. Dit is waar je de juiste Trailmix kan vinden en waar je alles in de praktijk kan brengen in je Trailhead playground.

Gezien het examen een meerkeuze toets is, hoef je je developer skills niet in de praktijk te brengen. Daarom is het extra belangrijk om echt het materiaal van de Trailhead content te leren. Hou dus in het achterhoofd dat het dev1 examen meer een kennis test is dan een skills test.

4. Andere bronnen

Trailhead is niet de enige bron die je voor het studeren kan gebruiken. Sterker nog, we raden je aan om ook gebruik te maken van andere bronnen. Het is onze ervaring dat deze je vaak beter voorbereiden op het examen dan Trailhead.

Onze favoriete bronnen zijn Focus on Force, Quizlet, en een aantal Udemy courses Deze resources zijn helaas niet gratis, maar wij denken dat het de investering wel waard is.

5. Oefen examens

Online kun je oefen examens vinden voor het Salesforce platform developer examen. Focus on Force heeft een aantal goede oefen examens. Ze zijn vergelijkbaar met de echte examens en de notities die onder de vragen staan zijn heel fijn. Deze notities helpen je te begrijpen wat ze precies van je vragen, wat ze zoeken en waarom ze iets vragen.

6. Vragen

Als je collega’s hebt die al Salesforce developer zijn, of net als jij ook aan het studeren zijn, vraag elkaar vragen. Als iets onduidelijk is, vraag het dan. Dit is niet alleen een goede manier om iets van elkaar op te steken, het bespaart je ook een aantal uur Googelen naar het goede antwoord.

7. Ervaring opdoen

Als je de kans hebt, dan is het altijd goed om ervaring op te doen uit de praktijk. Kijk of je betrokken kan raken bij een aantal projecten, of vraag of je mee kan kijken of wellicht ergens mee kan helpen. Veel mensen leren door te doen en het helpt je ook om het studiemateriaal in context te plaatsen.

8. Lezen

Neem de tijd om de vragen en antwoorden te lezen. Goed lezen helpt je te begrijpen waar de vraag precies over gaat, wat de context is en waar ze precies naar zoeken.

9. Uitrusten

Ondanks dat het belangrijk is om consequent te blijven met leren, is het ook belangrijk om je rust te nemen. Soms helpt het gewoon om uitgerust en fris te beginnen met studeren.

Het is ook belangrijk om vlak voor je examen uit te rusten. Niemand studeert echt lekker meer vlak voor een examen. En net als met leren helpt het om uitgerust en fris met een examen te beginnen.

10. Plan meteen een nieuw examen in

Mocht je het examen de eerste keer niet halen, (wat vrij normaal is, dus dat is niet erg) plan dan meteen een nieuw examen in.

Het examen is onder verdeeld in verschillende categorieën en aan het einde krijg je te zien hoe je per categorie hebt gescoord. Je weet dus meteen op welke onderdelen je goed hebt gescoord en welke nog wat aandacht nodig hebben. Plan meteen een nieuw examen in en focus je op de onderdelen waar je niet goed op hebt gescoord. Alles zit dan nog vers in je geheugen en je verspilt geen tijd aan leren voor onderdelen die je al beheerst.

Mocht er nog een onderdeel zijn dat je nog niet helemaal duidelijk is, neem dan vooral contact met ons op. Misschien kunnen wij je helpen!

Yes, I would like some help

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *