10 belangrijke dingen die je moet weten over Salesforce flows en OmniStudio

Scroll voor meer

10 belangrijke dingen die je moet weten over Salesforce flows en OmniStudio

Een aantal jaar geleden heeft Salesforce Vlocity overgenomen, dat nu erkend wordt als Salesforce Industries. In dit artikel verduidelijken we hoe OmniStudio gerelateerd is aan vergelijkbare tools die Salesforce aanbiedt, zoals Workflows en Flows. Vlocity bestaat uit verschillende modules, zoals CPQ (Configure Price Quote), CLM (Contract Lifecycle Management) en OM (Order Management). Naast deze bedrijfsprocessen biedt Salesforce Industries OmniStudio aan, dat OmniScript, Integration Procedure en DataRaptors bevat. Deze data-integratietools zijn nu gecombineerd in een nieuw product: OmniStudio.

Salesforce

Salesforce biedt meerdere tools die je misschien bekend voorkomen: Workflows, Process Builder en Flows. Laten we ons voor nu richten op Flows, aangezien dit de andere twee tools zal vervangen.

Met Salesforce Flows kunnen bedrijfsprocessen eenvoudig worden geïmplementeerd in Salesforce: de tool is met name geschikt voor het toepassen van low-code. Op deze manier kun je een proces opbouwen met Screen Flow aan de voorkant zonder een enkele regel code te schrijven: back-end en database-automatiseringsprocessen zijn net zo eenvoudig te bewerken. Zowel OmniStudio als Visual Flows werken goed samen met Salesforce-objecten en -velden.

OmniStudio

Deze tool bestaat uit drie aanvullende tools: OmniScript (OS), Integration Procedure (IP) en DataRaptors (DR). OmniScript is een oplossing waarin visuele processen kunnen worden opgebouwd zonder enige ontwikkelingservaring. Het gebruikt Integration Procedures om gegevens uit meerdere locaties op te halen. Op hun beurt gebruikt een Integration Procedure DataRaptors om interacties (lezen, transformeren en informatie opslaan) met objecten te hebben en gegevens op te vragen van externe API’s/databases. Vervolgens stuurt het deze gecombineerde gegevens terug naar OmniScript. Daarnaast kunnen hier ook Lightning Web Components (LWC) worden gebruikt.

Vergelijking van tools

Nu we hebben vastgesteld waar de verschillende tools voor worden gebruikt, laten we Flows vergelijken met OmniStudio.

Flows

1. De gebruikersinterface kan worden bewerkt met Screen Flows. Je zult echter vaker Lightning Web Components nodig hebben, omdat de aanpassingsmogelijkheden beperkt zijn.

2. Een recordgeactiveerde flow is altijd verbonden met een database-transactie, een bewerking of de creatie van een nieuw record.

OmniScript

3. Werkt goed samen met andere Vlocity-producten zoals Configure Price Quote en Contract Lifecycle Management.

4. Integration Procedures en DataRaptors zijn ook eenvoudig te combineren met OmniScripts.

Integration Procedure

5. Kan worden gekoppeld aan een proces dat de gebruiker wil uitvoeren. Dit is niet strikt verbonden met een database-transactie.

6. Zeer eenvoudig te combineren met andere Vlocity-producten zoals CPQ en CLM.

7. Met behulp van Integration Procedures kun je API-oproepen maken. Je kunt dit ook combineren met Named Credentials.

8. Eenvoudig te debuggen en testen met de voorbeeldfunctie. Afzonderlijke stappen binnen het proces kunnen worden bekeken en gedebugd.

9. Opties om te werken met een hoge consumptie van Salesforce-limieten, door queueable- en chainable-functies te implementeren.

10. Integration Procedures kunnen werken met alles wat wordt weergegeven in JSON. XML kan worden omgezet naar JSON met behulp van DataRaptors. Integration Procedure kan ook worden opgeroepen als een API.

Samenvatting

In dit artikel hebben we meerdere belangrijke verschillen besproken tussen Salesforce Flows en OmniStudio. We raden aan OmniStudio te gebruiken voor complexe API-oproepen of gegevensverwerking; OmniStudio-producten zijn ook veel geschikter om te gebruiken in combinatie met Vlocity (Salesforce Industries). Dus, als je al Salesforce Industries gebruikt, is het logischer om OmniStudio te gebruiken. Wil je meer weten over deze tool? Trailhead biedt uitstekende modules hiervoor.

Als je nog andere vragen hebt, neem dan contact met ons op of volg onze pagina hier voor wekelijkse updates.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Of wil je meer weten over Salesforce Industries CPQ? Ontdek wat Salesforce Industries kan betekenen voor jouw bedrijf. Download onze presentatie vandaag.

Theodoor van Donge

Tech Lead

Theodoor van Donge is bij CaseNine werkzaam als Tech lead. In deze hoedanigheid is verantwoordelijk voor diverse projecten bij klanten. Theodoor houdt zich niet alleen bezig met de daadwerkelijke ontwikkeling en implementatie, maar adviseert klanten ook op de gebieden van proces en strategie.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.