Klant Cases

Wij helpen u graag om uw Salesforce omgeving tot een succes te maken
Neem contact met ons op!
Image

KWF Kanker Bestrijding

KWF zocht een partner om hun Salesforce omgeving in beheer te nemen. Salesforce was al aanwezig en ingericht. CaseNine heeft in samenwerking met KWF en Bridgin.it het beheer van de Salesforce omgeving overgenomen. Het team houdt zich bezig met nieuwe ontwikkelingen, updates, nieuwe features en uitbreidingen waar nodig. Bij KWF werken ze naast de standaard Salesforce omgeving met het nonprofit success pack (NPSP).
Meer over KWF en CaseNine

Image

Engie

Engie wilde het proces van het opstellen van een offerte tot en met de ingang van het contract en eventuele wijzigingen daarop inzichtelijk maken. Dit is in feite het in kaart brengen van de customer journey van een klant bij Engie. Engie wilde eerst inzicht in de scope en een inschatting van de omvang van het project. Het projectteam heeft samen met Engie dit project inzichtelijk gemaakt. Inmiddels zijn we bezig met de implementatie van dit project.
Meer over Engie en CaseNine

Image

Eurofiber

Eurofiber had een platform nodig voor leads, conversies en orders. Salesforce was in de basis al aanwezig, maar voor dit specifieke probleem was nog niks ontwikkeld. Samen met developers van Eurofiber, PwC, Vlocity en freelancers zijn we dit project aangegaan.
Meer over Eurofiber en CaseNine

Image

Fudura

CaseNine is bezig met meerdere projecten bij Fudura. Zo wilde Fudura graag een aansluitingenregister bouwen zodat ze de administratieve last van eigenaren van een particulier net konden verlichten. Met de dienst administratieve dienstverlening verzorgt Fudura de meteropname, het berichtenverkeer voor leveranciers wisselingen, de (sub-)allocatie en reconciliatie, het monitoren en communiceren van verbruiken én indien gewenst klantspecifieke rapportages en facturatie.
Meer over Fudura en CaseNine

Image

Telfort Zakelijk

Telfort zakelijk was op zoek naar een manier zodat partners van Telfort zakelijk via één kanaal abonnementen kunnen verkopen. Er was een portaal aanwezig, maar dat was verouderd. Daarnaast wilden ze het productaanbod vernieuwen en beschikbaar maken via het nieuwe portaal.
Meer over Telfort en CaseNine

Image

Driessen Logistics

Driessen Logistics wilde Salesforce, Kewill en Exact Online Business software integreren. Driessen gebruikt Salesforce Sales Cloud om hun eigen sales proces te beheren. Daarnaast maken ze gebruik van de Kewill B2B e-commerce en e-fulfillment oplossing om hun supply chain the beheren.
Meer over Driessen Logistics en CaseNine

Image

Wolters Kluwer

Professionals hebben meer dan ooit behoefte aan praktijkgerichte, duidelijk gestructureerde informatie oplossingen, aan intelligente software en workflow tools. Voor Wolters Kluwer betekent dit dat het aanbod van online informatie sterk groeit en dat ze investeren in innovatieve, technologische oplossingen. Daarmee helpen ze het werk van professionals minder complex en efficiënter te maken.
Meer over Wolters Kluwer en CaseNine

Image

FocusCura

FocusCura levert haar diensten en producten vooral aan zorginstellingen. De nieuwe strategie is om ook direct aan de patiënten en cliënten te gaan leveren. Daarom wilde FocusCura een strakke inrichting voor het proces van werven van klanten tot aan de facturatie. FocusCura gebruikt hiervoor de Sales en Service cloud van Salesforce.
Meer over FocusCura en CaseNine

Image

Message To The Moon

Message To The Moon verzorgt maatwerk telecom- en internet-oplossingen voor haar zakelijk klanten. Deze op maat gemaakte contracten worden in Salesforce beheerd. Message to the Moon zocht een manier om het centrale proces van het verzamelen van de telecom kosten en het berekenen van abonnementskosten efficiënt te laten verlopen.
Meer over MTTM en CaseNine

Image

Magistrum

Magistrum wilde graag een centrale planning en administratieve afhandeling voor de opleidingen die ze aanbieden. Daarnaast was het belangrijk dat ook de communicatie rond het verloop en uitvoering van de opleidingen op een moderne manier gebeurt. Cursisten moeten zich via de site kunnen inschrijven en na het afronden van de opleidingen een survey ontvangen, waarvan de resultaten gemonitord en gerapporteerd moeten worden.
Meer over Magistrum en CaseNine

Image

AIESEC

Voor de stages worden bedrijven benaderd en bezocht. Het werven van bedrijven wordt in de Sales Cloud van Salesforce gemanaged. Het inzetten van stagiaires en het regelen van alle benodigde administratie is een veel vergend proces van formulieren en vele vele emails.
Meer over AIESEC en CaseNine