Communications vs E&U Cloud

Scroll voor meer

Communications vs E&U Cloud

Salesforce biedt een nieuwe CRM-ervaring die speciaal is ontworpen voor verschillende verticals. Jouw bedrijf en branche hebben verschillende behoeften waaraan standaard Salesforce niet altijd kan voldoen. Met deze nieuwe Cloud-applicaties biedt Salesforce een complete ervaring die voldoet aan de behoeften van de branche waarin jij actief bent. We gaan kijken naar de verschillen tussen Communications vs E&U Cloud.

De Basics

Salesforce is uitgeroepen tot leider in het Gartner Magic Quadrant 2021 voor CPQ. En nu willen ze oplossingen bieden die beter zijn afgestemd op hun klanten. Als jouw bedrijf zich in de telecomsector bevindt en momenteel een standaard Salesforce CRM-organisatie heeft, loop je veel functies mis die werknemers en klanten kunnen helpen. Mogelijk moet je ontwikkelaars vragen om aangepaste tools en applicaties te bouwen om aan de behoeften te voldoen. Met de branchespecifieke Cloud-applicaties brengt Salesforce deze functies out-of-the-box naar jouw organisatie.

In dit artikel kijken we naar de Communications Cloud en de Energy and Utilities Cloud. Wat is het verschil? Het zit al in de naam. De ene is voor organisaties in de communicatie-industrie en de andere is voor de energie- en utilitysector. Maar ze delen allebei veel functies. Omnistudio, CPQ en de Enterprise Product Catalog (en meer) komen bijvoorbeeld inbegrepen in beide oplossingen. Maar welke functies zijn uniek?

 

Communications Cloud eenvoudig uitgelegd

Salesforce Customer 360 wordt uitgebreid met Communications Cloud om een ​​oplossing op maat te bieden voor de communicatie/telecom sector. Het helpt bedrijven bij het ondergaan van een digitale transformatie, zodat ze nieuwe, industriestandaard klantervaringen kunnen bieden en tegelijkertijd de operationele effectiviteit kunnen maximaliseren.

Communications Cloud levert Enterprise Product Catalog, CPQ, Digital Commerce, Contract Management, Order Management en Retail Clienteling-applicaties, en honderden kant-en-klare bedrijfsprocessen, productmodellen en integraties.

Business-to-consumer (B2C), business-to-business (B2B) en wholesale markets worden allemaal ondersteund door de kant-en-klare processen, integraties en datamodellen van Communications Cloud. Met een catalogus gestuurde, modulaire aanpak die voldoet aan de normen van de telecomindustrie, ondersteunt het digital-first trajecten en levert het perfecte Orders. Bekijk de onderstaande afbeelding voor een samenvattend overzicht van alle functies die je in Communications Cloud krijgt:

Image: Communications Cloud application overview

Energy & Utilities Cloud eenvoudig uitgelegd

Energy & Utilities is een verzameling sectorspecifieke toepassingen waarmee B2B- en B2C-klanten in de marktsegmenten stroom, gas, water, warmte, waste en hernieuwbare energie producten en diensten kunnen verkopen en ondersteunen.

Het maakt gebruik van de omnichannel-mogelijkheden van Salesforce en biedt een heel portfolio van industriële bedrijfsprocessen via alle kanalen voor klantbetrokkenheid (bijv. meterstanden, nieuwe aansluitingen en vragen over facturering).

Door het gebruik van standaard Salesforce-tooling en geavanceerde integratietools zoals Omnistudio DataRaptors en Omnistudio Integration Procedures, kan het snel en eenvoudig worden gekoppeld aan gangbare bedrijfssystemen van third-parties.

Bekijk de afbeelding hieronder voor een samenvattend overzicht van alle functies die je in E&U Cloud krijgt:

Image: E&U Cloud application overview

De verschillen

Beide cloudoplossingen delen een aantal functies, zoals CPQ, OmniStudio, Order Management en meer. Maar er zijn een paar belangrijke verschillen om te bepalen welk pakket het beste bij jouw bedrijf past.

Elke cloudoplossing heeft vooraf gebouwde en vooraf geconfigureerde tools voor de branche. Ze hebben dit allebei (voor hun specifieke branche):

 • Vooraf gebouwd branchespecifiek datamodellen en modules
 • Vooraf geconfigureerde consoles per gebruikersrol met key processes enabled
 • Decomposition- en orchestration templates voor orderbeheer
 • Vooraf ontworpen webapplicaties voor consumenten en bedrijven
 • Voorbeeld Dashboards
 • Uitgebreide documentatie, training en certificering

Bovendien hebben beide Cloud-oplossingen hun eigen applicaties die specifiek zijn gebouwd voor hun branche. Hier zijn enkele van de hoogtepunten en functies waarmee ze worden geleverd:

E&U Cloud highlights:

 • Smart Contact Center
 • Customer Acquisition Management
 • Field Service
 • Large Account Sales Management
 • Utility Self-serve console

Communications Cloud highlights:

 • Enterprise Sales Management
  • Data model specific to enterprise sales
  • A shared catalog with prebuilt product models
  • Pre-built proposal templates
  • Guided processes for multi-member quoting
  • Pre-built orchestration plans for order management
  • Omnistudio configurations to support Communications model
 • Mobile Subscription Management
  • Extenstion of Communications Data model for MSM actions
  • A shared catalog with sample products, pricing and more
  • Pre-built Omnistudio components for guided processes

Image: key differences between both Cloud applications

Conclusie

Deze branchespecifieke functies, bovenop de gedeelde functies zoals CPQ, Omnistudio, Orderbeheer en meer, maken de oplossingen echt uniek en op maat gemaakt voor de branche waarin je je bevindt. Als je in een van deze twee branches actief bent en jouw organisatie ‘gewoon’ de standaard Salesforce CRM gebruikt, zou je jezelf kunnen afvragen of Salesforce wel het juiste platform voor jouw organisatie is: het is namelijk een generieke sales applicatie en platform met mogelijkheden voor maatwerk, maar het past nog niet direct bij jouw modellen en processen. Maar wanneer je de juiste cloudoplossing voor jouw branche gebruikt, upgrade je in één stap de hele organisatie, van verkoopagenten tot ontwikkelaars, met de juiste tools.

Op de hoogte blijven van het laatste Energy & Utilities nieuws? Via de Markt Trend Series houden we je regelmatig op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in de markt. De Markt Trend Series Cheat Sheet bundelt alle belangrijke informatie, zodat je in één oogopslag ziet wat er écht toe doet. Download Markt Trend Series vandaag.

Of wil je meer weten over de voordelen van een Salesforce Industries-oplossing in de praktijk? Lees meer achtergrondinformatie op onze website of contact ons direct voor een consult.

Of volg ons op LinkedIn.

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse CPQ implementaties bij klanten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.