Het beste van TrailblazerDX 2022: Best-practices voor Apex

Scroll voor meer

Het beste van TrailblazerDX 2022: Best-practices voor Apex

TrailblazerDX (voorheen bekend als TrailheaDX) is een Salesforce-evenement gericht op Salesforce Developers, Architects, Admins en iedereen die met het platform te maken heeft. Uiteraard houden we bij CaseNine de ontwikkelingen nauwlettend in het oog. In een aantal artikelen vertellen we de belangrijkste ontwikkelingen die tijdens TrailblazerDX de revue passeerden.

Tijdens TrailblazerDX werd onder meer aandacht geschonken aan Apex. Voor wie hiervan nog niet op de hoogte is: Apex maakt het als taal voor ontwikkelaars mogelijk om de back-end op het Salesforce-platform te bouwen en efficiënt te werken met de gebruikersdata binnen het platform. Wil je na het lezen van dit artikel de diepte in met Apex, dan werp je ook een blik op deze pagina. Hier vind je een duidelijke uiteenzetting van de kenmerken en voordelen van Apex.

Best practices voor Apex

Tijdens TrailblazerDX werd onder meer aandacht geschonken aan waardevolle best practices met Apex in 2022. CaseNine’s Lead Engineer heeft aanbevelingen doorgenomen en een Top-5 van aansprekende best practices samengesteld.

#1 Apex Recipes

Apex Recipes bestaat uit een Github-repo met allerhande handige hulpprogramma’s die je binnen je project kunt toepassen. De utilities verbeteren niet alleen de gebruikerservaring voor de developer, maar helpen je ook het ontwikkeltraject te versnellen. De Apex Recipes zijn in de praktijk ook handig wanneer je nog relatief weinig ervaring hebt met het Salesforce-ecosysteem.

#2 Field Level Security en CRUD Security

Voor ontwikkelaars is het belangrijk om gebruik te maken van FLS (Field Level Security) en CRUD Security. De classes CanTheUser en Safely bevatten praktische voorbeelden die je helpen bij het correct toepassen van de beveiligingsfuncties in je project of applicatie.

#3 Caching!

In de praktijk speelt caching een grote rol in de uiteindelijke prestaties van je project. Ook wanneer je niet tevreden bent over de prestaties, is het verstandig om de mogelijkheden van caching in te zetten. Met Platform Cache kun je het gebruik van de database tot een minimum beperken. Het gevolg: een potentiële snelheidswinst voor je applicatie.

#4 Queuables

Moet je grote hoeveelheden data verwerken in je Salesforce-applicatie? Werp dan een blik op de mogelijkheden van queuables. Deze stellen je in staat om data op serieel te verwerken. Wanneer er bovendien fouten optreden in je applicatie, kun je deze met behulp van het Transaction Finalizers-concept oplossen.

#5 Trigger Framework

Het is belangrijk om het gebruik van triggers te stroomlijnen. Met een Trigger Framework houd je meer overzicht en controle over het gebruik van triggers binnen je project. Bovendien maakt een Trigger Framework het werken met triggers binnen een projectteam ook een stuk prettiger. Hanteer het principe van een trigger per object om het overzicht te behouden.

Meer weten over de voordelen die een CPQ-oplossing in de praktijk biedt? Lees hier meer achtergrondinformatie.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Nieuwsgierig geworden naar meer? Abonneer je vandaag nog op de Technical Deep Dive series.

Colin Hamer

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse Salesforce projecten bij klanten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.