Salesforce Spring ’23 Release – Wat is nieuw?

Scroll voor meer

Salesforce Spring ’23 Release – Wat is nieuw?

Spring ’23 is aangekomen in Salesforce en hiermee komen een heleboel nieuwe functies en verbeteringen die zeker zullen bijdragen aan het vereenvoudigen van de manier waarop je werkt en waarde levert aan je klanten. Of je nu een ervaren ontwikkelaar bent of net begint met het low-code naar pro-code spectrum, er is voor ieder wat wils in deze release.

Een van de opvallende functies in Spring’23 is het DevOps Center, nu algemeen beschikbaar. Dit hulpmiddel biedt een verbeterde ervaring rondom verandering- en releasebeheer, door de best practices uit de DevOps-wereld naar je ontwikkelteam te brengen. Met het DevOps Center kunnen alle ontwikkelaars en admins samenwerken om waarde te leveren aan klanten op een schaalbare en herhaalbare manier. Je kunt veranderingen en releases beheren met het point-and-click-interface, rechtstreeks vanuit je source system of een combinatie daarvan.

Een andere functie is de HTTPCallout Builder, een low-code-functie in bèta. Dit hulpmiddel maakt het gemakkelijker om processen te automatiseren met externe data door Flow Builder-acties te creëren die webgebaseerde service-APIs aanroepen met HTTP Callout. Met de HTTPCallout Builder kun je directe integraties instellen zonder code of een middleware-service, en kun je gemakkelijk data-typen van de JSON-output mappen naar flow-variabelen.

Als je schermen wilt maken met interactieve componenten, dan helpt de Spring ’23 release je met de functie Build Screens with Interactive Components (Beta). Met dit hulpmiddel kun je ondersteunde componenten of je eigen Lightning Web Components configureren om te reageren op veranderingen in andere componenten op hetzelfde scherm. Hiermee kun je schermen bouwen die aanvoelen als single-page-toepassingen en het aantal schermen voor je gebruikers verminderen.

Flow-gebruikers zullen blij zijn dat Lookup Fields nu gemakkelijk kunnen worden toegevoegd aan flow-schermen met Dynamic Forms for Flow. Deze functie stelt je in staat om een ​​record te creëren– direct vanuit het Lookup-veld, waardoor het makkelijker is dan ooit om record-geactiveerde orchestrations te creëren.

Met de verbeterde Conditional Directives in Spring ’23 kun je nu gebruikmaken van lwc:if, lwc:elseif en lwc:else om de legacy if:true en if:else directives te vervangen. Deze directives maken het gemakkelijker om dynamische templates te creëren op basis van bepaalde voorwaarden.

Als je Queueable Jobs met delay wilt plannen, biedt de System.enqueueJob Method in Spring ’23 de mogelijkheid om een vertraging in te stellen bij het plannen, van 0 tot 10 minuten. Deze nieuwe optionele override is een geweldige manier om queueable jobs toe te voegen aan de asynchrone execution queue met een gespecificeerde minimum vertraging.

Tot slot maakt de Dynamically Pass Bind Variables to a SOQL Query-functie in Spring ’23 het gemakkelijker om bindvariabelen in een query te resolven rechtstreeks vanuit een Map-parameter met een key, in plaats van vanuit Apex-codevariabelen. Dit betekent dat de variabelen niet in scope hoeven te zijn wanneer de query wordt uitgevoerd.

Conclusie: Spring ’23 zit boordevol nieuwe functies en verbeteringen die je Salesforce-ervaring naar een hoger niveau zullen tillen. Of je nu een ervaren ontwikkelaar bent of net begint, er is voor iedereen iets in deze release. Dus ga gerust op ontdekkingstocht en ontdek alles wat Spring ’23 te bieden heeft.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Colin Hamer

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse Salesforce projecten bij klanten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.