Wat is Salesforce Blockchain?

Scroll voor meer

Wat is Salesforce Blockchain?

Wij waren erg enthousiast toen Salesforce Blockchain werd aangekondigd op het TrailheaDX event. Nu het officieel onderdeel van Salesforce is, willen we je graag uitleggen wat het precies is en wat je er mee kan.

Wat is Blockchain?

Voor bedrijven is blockchain een relatief nieuwe manier van het opslaan van data. Blockchain is een unieke en veilige manier voor het opslaan van data omdat het bestaat uit een keten van blokken gevuld met data die gedecentraliseerd zijn. Dat betekent dat de data is opgeslagen verdeeld over verschillende dataservers. Simpel gezegd, een block binnen een keten bestaat uit data, een hash (de identiteit van het blok) en een previous hash (de identiteit van het voorgaande blok uit de keten). Dit is ook de manier waarop blokken met elkaar in verbinding staan en de reden waarom blockchain zo veilig is. Wanneer je rommelt met een blok, verandert de hash van dat blok, waardoor de verbinding met de andere blokken verbroken wordt en je dus geen blockchain meer hebt.

Nog een manier waardoor je data veilig is met blockchain is omdat de keten verspreid wordt over een P2P netwerk. Iedereen kan onderdeel zijn van de keten en wanneer er een blok wordt toegevoegd elk apparaat in de keten (node) moet het blok verifiëren, nagaan of er niet mee gerommeld is, voordat het toegevoegd wordt aan de keten. Hierdoor ontstaat consensus; elke node bepaalt welke blokken goed zijn en of ze kloppen binnen de keten.

Salesforce Blockchain

Salesforce Blockchain is een low-code platform waar je gebruik kan maken van de blockchain technologie binnen Salesforce. Met de Blockchain kun je je eigen keten bouwen en op een veilige manier met partners samenwerken. Net als met de gewone blockchain technologie is de keten gedecentraliseerd en verspreid over meerdere partijen, elk lid kan de data zien en optioneel een notificatie krijgen wanneer iets is veranderd of toegevoegd.

Binnen Salesforce is het mogelijk blockchain netwerken, data en apps te creëren met kliks in plaats van code. Salesforce helpt je dus gebruik te maken van blockchain data met de mogelijkheden van de ingebouwde Salesforce functionaliteiten. Tot slot helpt Salesforce Blockchain je ook je blockchain te delen met je partners met Lightning Apps of ingebouwde APIs voor partners die geen Salesforce gebruiken.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Ontdek wat Salesforce Blockchain kan betekenen voor jouw bedrijf. Download onze presentatie vandaag.

Colin Hamer

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse Salesforce projecten bij klanten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.