5 Voordelen van een Mobiele CRM

Scroll voor meer

5 Voordelen van een Mobiele CRM

We hebben het allemaal weleens meegemaakt: op bezoek bij een (potentiële) klant en dat je ondanks je goede voorbereidingen toch stond te klungelen met je laptop en niet meteen de juiste gegevens te pakken had. Wat kan een Mobiele CRM hier verbeteren?

Gelukkig hebben de meeste CRM-platformen ook een mobiele app en dit maakt dus een einde aan dit soort gedoe. Maar een mobiele CRM (zoals bijvoorbeeld die van Salesforce) heeft nog meer voordelen:

Alle klantgegevens in de palm van je hand

Hoe fijn is het om bij een klant te zijn en alle benodigde gegevens in de palm van je hand te hebben? Met een mobiele CRM hoef je niet eerst je hele laptop uit te pakken, vragen om WiFi of te verbinden met een hotspot. Je pakt je telefoon (of iPad), opent de app en je hebt alle gegevens en tools die je nodig hebt.

Daarnaast kan je meteen notities en gegevens toevoegen en hoef je dit niet nog op kantoor in je CRM te verwerken, scheelt weer in tijd!

De Mobiele CRM mobiele app van Salesforce is plug-and-play

Als je een Salesforce omgeving hebt, dan hoort de mobiele app van Salesforce daar gratis bij. Het enige wat je hoeft te doen is de app downloaden (geschikt voor zowel Android als Apple) inloggen, en je kan direct aan de slag met je mobiele CRM!

Anders dan de reguliere versie

Op de desktopversie van je Salesforce omgeving of een ander CRM is elke functie beschikbaar en je dashboard past waarschijnlijk mooi overzichtelijk op je hele scherm. Op een mobiel scherm past natuurlijk minder en als je op pad bent heb je ook niet elke functionaliteit nodig. De Salesforce Mobile App kan je helemaal inrichten naar jouw wensen.

Customizable

De Salesforce mobile app is dus makkelijk aan te passen. Jijzelf, je Salesforce admin of consultant kan de app inrichten naar jouw wensen en behoeften. Verwijder datgene wat je on the go niet zo snel nodig hebt en voeg toe wat voor jou het belangrijkste is als je op bezoek bent bij een klant.

Offline te gebruiken

Voor de belangrijkste functies van de Salesforce Mobile App is geen internetverbinding nodig, dus mocht je op bezoek zijn bij, bijvoorbeeld, een boerderij in de middle of nowhere, dan is de app nog steeds te gebruiken. Voorwaarde is wel dat caching binnen de app aan moet staan. Kijk op de site van Salesforce welke functies offline beschikbaar zijn.

Heb je nog geen mobiele versie van je CRM-omgeving? Dan heb je nu genoeg redenen om aan de slag te gaan met de implementatie hiervan. Het kost misschien een klein beetje extra tijd, maar uiteindelijk levert het je ook een flinke tijdsbesparing op.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Colin Hamer

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse Salesforce projecten bij klanten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.