Artificial Intelligence en Salesforce Einstein

Scroll voor meer

Artificial Intelligence en Salesforce Einstein

Artificial intelligence en voice zijn relatief nieuwe concepten voor bedrijven. Het lijkt heel ingewikkeld om er mee te beginnen, maar net als met blockchain, heeft Salesforce met Salesforce Einstein een platform gecreëerd dat het heel eenvoudig maakt om AI en voice te implementeren in je bedrijf.

Wat is artificial intelligence (kunstmatige intelligentie)?

Artificial intelligence (AI) is het concept van intelligente machines die ‘denken’ als mensen. Dit betekent dat deze machines spraak kunnen herkennen, problemen kunnen oplossen, van data kunnen leren, kunnen voorspellen gebaseerd op data en nog veel meer. AI wordt vooral gebruikt om je leven eenvoudiger te maken; je kan Alexa en Siri al van alles vragen of je kan een gesprek voeren met een chatbot van de klantenservice afdeling.

Je bedrijf verbeteren met Artificial intelligence en Salesforce Einstein

AI kan gebruikt worden om bepaalde processen te versnellen; bijvoorbeeld data analyseren en voorspellingen maken. Dit betekent dat het je sales team kan helpen hun prestaties naar een hoger niveau te tillen. Of je marketingteam weet precies wanneer ze nieuwsbrieven moeten versturen, wie ze moeten targetten voor verschillende campagnes en hoe ze advertenties voor social media en websites kunnen personaliseren.

AI helpt je je klant te begrijpen en maakt het eenvoudiger om ze te helpen, leads te converteren en je product of dienst te verkopen.

Wat is Salesforce Einstein?

Salesforce Einstein is eenvoudig gezegd Salesforce’s manier om jou te helpen met het implementeren van AI zonder een AI developer of data scientist nodig te hebben. Ieder bedrijf past zijn Salesforce omgeving aan naar zijn of haar behoeften, dat is met Einstein niet anders. Met Salesforce Einstein kunnen je admins en developers dit eenvoudig implementeren en personaliseren binnen je al bestaande Salesforce omgeving.

Salesforce Einstein geeft je inzicht in het gedrag van je klanten, het voorspelt uitkomsten, beveelt acties aan en automatiseert routinematige taken. Een belangrijk onderdeel van AI is machine learning. Einstein doet dit automatisch met automated machine learning (AutoML). AutoML gaat door je data en ontdekt fouten, het helpt je begrijpen waarom klanten bepaalde producten kopen en voorspelt wat voor de klant belangrijk is om te converteren.

Let wel, met schone data kan het systeem makkelijker leren en accurate voorspellingen maken, dus zorg ervoor dat je de fouten en duplicaten in je systeem zo snel mogelijk oplost.

Kortom, Salesforce Einstein maakt het eenvoudiger om AI te gebruiken zonder al te veel kennis van programmeren te hebben. Einstein is een slimme manier om je bedrijf te verbeteren met de data die je toch al in huis hebt.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Colin Hamer

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse Salesforce projecten bij klanten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.