CaseNine Academy: Meer grip op je CPQ-platform

Scroll voor meer

CaseNine Academy: Meer grip op je CPQ-platform

Meer halen uit je CPQ-implementatie én ervoor zorgen dat medewerkers optimaal worden getraind? Onlangs werd CaseNine Academy gelanceerd: op maat gemaakte trainingen gericht op de specifieke implementatie binnen de organisatie. Yannick van Eldik, medeoprichter van CaseNine, vertelt over de meerwaarde. “Organisaties krijgen eindelijk de mogelijkheid om meer grip op het hele platform te houden.”

Reactie deelnemer:
“De praktijkopdracht was mooi bedacht, sluit aan bij wat er al bij ons geïmplementeerd is en gaf me beter inzicht in wat er allemaal kan. Mooi gedaan!”

Onlangs werd de CaseNine Academy geïntroduceerd. Wat houdt de CaseNine Academy in?

“De afgelopen maanden hebben we bij CaseNine verschillende mijlpalen bereikt. Een belangrijke daarvan is de implementatie van Salesforce Industries Energy and Utilities Cloud (voorheen Vlocity) bij een van onze klanten, een grote energieleverancier. De implementatie is begin dit jaar live gegaan. Er was bij de klant al sprake van een Continu Verbeter Team: een CV-team. Die groep bestaat uit medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het gehele Salesforce-platform. Het is belangrijk dat het CV-team goede training krijgt. Alleen dan zorg je ervoor dat je het maximale haalt uit de CPQ-implementatie en dat de organisatie zo zelfstandig mogelijk te werk kan gaan. Dat laatste is prettig: je houdt als organisatie zelf de regie en is inzichtelijk zelf welke onderdelen in-house of juist door een externe partner worden verzorgd. Om dit mogelijk te maken, hebben we dit jaar CaseNine Academy geïntroduceerd.”

Wat kun je als organisatie van CaseNine Academy verwachten mbt CPQ?

“CaseNine Academy biedt verschillende trainingen aan op het gebied van CPQ. De cursussen zelf worden verzorgd door onze Lead Developers. Dat biedt verschillende voordelen: de informatie is niet alleen van een hoog niveau, maar komt ook uit eerste hand. Bovendien zijn de Lead Developers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en kennen zij de situatie bij de klant tot in detail. Ze kunnen hierdoor goed inspelen op de actuele situatie en gebruik maken van relevante vraagstukken. Het gaat om een op maat gemaakt opleidingscurriculum, waarbij je als organisatie zelf aangeeft welke onderdelen je wilt volgen.”

“Je geeft als organisatie zelf aan welke onderdelen je wilt volgen.”

Wat zijn de belangrijkste doelen van zo’n opleiding?

“De opleiding richt zich op leden van het inhouse-ontwikkelteam en heeft drie belangrijke doelen. Allereerst helpt de Academy om iedereen voldoende basiskennis van Salesforce Industries te laten opdoen. Op basis van de theorie én de implementatie kunnen de medewerkers vervolgens zelf ontwerp keuzes maken en zelfstandig werken aan de user-stories. CaseNine Academy zorgt er dus voor dat organisaties meer grip krijgen op het platform en zo zelfstandig mogelijk het platform kunnen onderhouden. Voor de managementlaag heeft de training ook een belangrijk kenmerk: het curriculum is geplot op de solution architectuur. Als er bepaalde onderdelen niet worden gevolgd, dan is direct inzichtelijk voor welke onderdelen (bijvoorbeeld Pricing) er nog een afhankelijkheid van externe partijen blijft bestaan. Op basis van dit inzicht kan de organisatie de juiste strategische beslissingen nemen.”

Waarin onderscheidt CaseNine Academy zich?

“Uniek voor CaseNine Academy is de inhoud van het opleidingsplan. Er is een klassikale training voor algemene onderwerpen, gebaseerd op het trainingsmateriaal van Salesforce Industries. Dat wordt echter aangevuld met op maat gemaakt trainingsmateriaal specifiek voor de implementatie bij de organisatie zelf. De training wordt dus eindelijk relevant voor de klantsituatie en dat is uniek in de markt. Om een voorbeeld te geven: voor de training bij een energieleverancier hebben we gewerkt met de opdracht om een nieuwe energie propositie te ontwikkelen. We bespreken zo’n business case altijd op voorhand met de opdrachtgever.

Hoe sluit dit aan op CPQ?

We meten de voortgang door de curriculum onderwerpen te plotten op de solution (component) architectuur. Je ziet hiermee direct wat het kennisniveau is en welke kennis nog ontbreekt voor een totaalbeheer van de CPQ-oplossing. Bij elke start van het traject maken we samen een gedetailleerde inschatting van het huidige kennisniveau. Bij afronding van een track wordt de voortgangsrapportage bijgewerkt.”

“De trainingen van CaseNine Academy zijn gebaseerd op de daadwerkelijke implementatie en het gebruikte platform, in plaats van op een algemene casus.”

Hoe kun je als organisatie de eerste stappen zetten op weg naar CaseNine Academy?

“In een gesprek nemen we altijd eerst de wensen en ambities van zowel de organisatie als de leden van het inhouse-team door. We stellen het curriculum samen op basis van de daadwerkelijke CPQ-implementatie en werken met een gelaagdheid in de onderwerpen: van basiskennis naar meer geavanceerde onderwerpen én splitsen het daarna uit naar profielen: bijvoorbeeld een ‘Admin Track’ en een ‘Developer Track’. CaseNine Academy biedt dus de nodige flexibiliteit en is toegesneden op de situatie bij de organisatie.”

De gemiddelde doorlooptijd van een module bij CaseNine Academy is afhankelijk van welke module je kiest, maar wordt altijd afgestemd op het schema van je organisatie.

 

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Meer weten over CaseNine Academy? Download onze presentatie vandaag.

Yannick van Eldik

Co-founder

Yannick van Eldik is medeoprichter van CaseNine. Bovendien is Yannick nauw betrokken bij zowel de salesfase als de inhoudelijke projecten. Hij helpt organisaties met het optimaal inrichten van Salesforce oplossingen, maar fungeert ook als gesprekspartner voor strategische vraagstukken.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.