Een overzicht van Dreamforce 2023

Scroll voor meer

Een overzicht van Dreamforce 2023

We hebben voor jullie een beknopte samenvatting gemaakt van het Salesforce evenement van het jaar. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen.

Tijdens Dreamforce ’23 werd Salesforce’s nieuwste product geïntroduceerd: het Einstein 1 Platform. Dit platform combineert de kracht van Salesforce Data Cloud en Einstein AI om bedrijven een vertrouwde AI-omgeving te bieden. Hiermee kunnen ze moeiteloos verschillende databronnen integreren en eenvoudig AI-gedreven applicaties ontwikkelen, zonder dat technische programmeervaardigheden vereist zijn. Dit opent de deur naar geheel nieuwe CRM-ervaringen die perfect aansluiten op de behoeften van gebruikers.

Dreamforce 2023

Een opvallend aspect was het belang van een sterke AI-strategie in combinatie met een solide datastrategie, iets wat Parker Harris, medeoprichter en CTO van Salesforce, benadrukt. Het metadataframework van Salesforce, dat al bijna 25 jaar dienstdoet als een soort ‘verbindingsstuk’ voor gegevens tussen verschillende applicaties, speelt hierin een essentiële rol. Het zorgt voor een uniform overzicht van gegevens in de hele organisatie, ongeacht waar ze vandaan komen. Hierdoor kunnen bedrijven gebruikmaken van krachtige AI-toepassingen en workflows, wat leidt tot verhoogde productiviteit, lagere kosten en een uitstekende klantervaring.

Een ander belangrijk onderwerp dat ter sprake kwam, was het probleem van versnippering van klantgegevens, veroorzaakt door het gebruik van diverse applicaties in organisaties en de uitdagingen van integratie. Salesforce’s metadataframework pakt dit probleem aan door gegevens te structureren en te begrijpen in alle Salesforce-applicaties. Hierdoor kunnen aangepaste gebruikerservaringen en acties mogelijk worden gemaakt via slimme tools zoals Einstein en Flow, zonder dat er complexe integratiecode nodig is.

Het Einstein 1 Platform bevat tevens de Einstein Data Cloud, een krachtige data-engine die verschillende soorten data integreert en harmoniseert. Dit resulteert tot een allesomvattend beeld van de klant, wat innovatieve CRM-ervaringen mogelijk maakt. Een speciale vermelding verdient Einstein Copilot, een intelligente assistent geïntegreerd in elke Salesforce CRM-applicatie, die gebruikers helpt bij hun werk. Het begrijpt natuurlijke taalvragen en biedt betrouwbare antwoorden op basis van de bedrijfsgegevens van Data Cloud.

Kortom, het Einstein 1 Platform is een baanbrekende innovatie, waarbij Salesforce Data Cloud en Einstein AI samenkomen om de CRM-ervaringen te transformeren. Het stelt bedrijven in staat om AI-gedreven applicaties en workflows te creëren met gemakkelijke ontwikkeltools. Hiermee worden de kracht van AI en data gemobiliseerd om de productiviteit te verhogen, kosten te verlagen en uitzonderlijke klantinteracties te realiseren. Dit opent de deur naar een spannende nieuwe fase van technologische vooruitgang en zakelijk succes.

Al met al was Dreamforce ’23 een geslaagd evenement, waar de onthulling van het Einstein 1 Platform voor opwinding zorgde. We kijken nu al uit naar volgend jaar!

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Of wil je meer weten over Salesforce Industries CPQ? Ontdek wat Salesforce Industries kan betekenen voor jouw bedrijf. Download onze presentatie vandaag.

Colin Hamer

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse Salesforce projecten bij klanten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.