DataWeave: De nieuwe manier om CSV bestanden te verwerken in Salesforce

Scroll voor meer

DataWeave: De nieuwe manier om CSV bestanden te verwerken in Salesforce

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om CSV bestanden te importeren in Salesforce, zonder complexe code te hoeven schrijven? Dan is DataWeave dé oplossing voor jou.

DataWeave is een nieuwe tool van Salesforce die sinds 2021 beschikbaar is. Het stelt je in staat om CSV bestanden om te zetten naar bruikbare dataformaten zoals JSON.

Waarom is DataWeave zo handig?

  • Het voorkomt dat je telkens opnieuw complexere code moet schrijven om CSV bestanden te importeren. DataWeave heeft standaard al functionaliteit om CSV data te lezen en mappen.
  • Het is sneller en eenvoudiger te implementeren. Zo kun je bijvoorbeeld DataWeave aanroepen vanuit bijvoorbeeld een Flow. 
  • Je bespaart ontwikkelcapaciteit omdat je minder hoeft te programmeren.

Hoe werkt DataWeave?

DataWeave is een standaard onderdeel van Salesforce, dus je hoeft het niet apart aan te schaffen. Het zit ingebouwd in de meeste Salesforce licenties, controleer goed van te voren welke editie jouw organisatie gebruikt.

Om DataWeave in te stellen zijn er een paar eenvoudige stappen:

  1. Vraag een Salesforce developer om een DataWeave script te maken. Hierin staan de instructies voor het omzetten van de CSV data naar bijvoorbeeld JSON. De developer kan dit script binnen een paar uur opleveren.
  2. De developer maakt vervolgens een kleine Apex class in Salesforce die het DataWeave script aanroept. Dit is een soort adapter. Ook dit kost maximaal een paar uur.
  3. Als laatste koppelt de developer het script aan een bestaand proces of een Flow. Bijvoorbeeld aan je maandelijkse data import flow. Zo roept het automatisch het DataWeave script aan zodra er een nieuw CSV bestand binnenkomt.

En dat is het! Je CSV data wordt nu moeiteloos omgezet naar een bruikbaar formaat door DataWeave. Het enige wat het kost is dus een paar uur werk van een Salesforce developer om de opzet te doen. Vervolgens kan je zonder verdere aanpassingen alle CSV bestanden blijven importeren.

Salesforce Engineer Theodoor bereidt bestanden voor implementatie voor in DataWeave

Conclusie

DataWeave maakt het importeren van CSV bestanden erg eenvoudig. Door de ingebouwde ondersteuning voor CSV en krachtige transformatieopties, is het dé oplossing om snel en simpel data te integreren zonder lastige code.

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Geen complexe code meer nodig dankzij de ingebouwde CSV en mapping functies
  • Bespaar op ontwikkelcapaciteit en resources 
  • Zet moeiteloos grote hoeveelheden CSV data om naar bruikbare formaten
  • Geschikt voor zowel eenmalige imports als terugkerende bulk imports

Benieuwd wat DataWeave voor jouw business kan betekenen? Voel je vrij om contact op te nemen.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.