Wat is Salesforce Industries CPQ?

Scroll voor meer

Wat is Salesforce Industries CPQ?

Relevant blijven in de snelle Energy & Utilities- of Communicatie sector is als bedrijf een enorme uitdaging. Maar wel eentje van vitaal belang. Om dat voor elkaar te krijgen moeten bedrijven zich constant blijven ontwikkelen. Een van de grote pijnpunten daarbij is dat hun sales proces vaak arbeidsintensief, inconsistent en foutgevoelig is. Onjuiste data en de menselijke maat zijn daarbij vaak de boosdoener. Wat is Salesforce Industries CPQ?

Met Salesforce Industries CPQ kunnen bedrijven deze uitdaging te lijf gaan. 

Salesforce Industries CPQ, ook wel bekend als Configure-Price-Quote, is een cloud-based applicatie waarmee bedrijven hun verkoopprocessen kunnen automatiseren. Door hun offerte- en bestelproces te stroomlijnen wordt het aantal fouten als gevolg van onjuiste data direct verminderd. Met deze tool boeken bedrijven consequente resultaten door in een handomdraai productopties en prijzen te configureren.

Met CPQ kunnen klanten hun offerteproces op maat maken met functies als begeleide verkoop, contractbeheer, geautomatiseerde kortingen en goedkeuringen en geïntegreerde analyses. Zo kan het sales team sneller en nauwkeuriger complexe offertes maken. En we weten allemaal: sneller offreren betekent meer deals sluiten. 

Met Salesforce Industries CPQ kunnen bedrijven hun verkoopprocessen optimaliseren met meer efficiëntie, klanttevredenheid en een hogere omzet  gevolg. 

In deze blogpost zoomen we in op Salesforce Industries CPQ; wat is het? hoe werkt het? En wat zijn de belangrijkste voordelen. Salesforce Industries CPQ biedt verschillende voordelen ten opzichte van concurrerende CPQ-oplossingen. Wil je meer weten:’Waarom je als organisatie voor Salesforce Industries CPQ kiest? Lees onze blog hier.

Bekijk onderstaande video en leer hoe je een offerte creëert in Salesforce Industries

Verkoopprocessen stroomlijnen met Salesforce Industries CPQ

Salesforce Industries CPQ is een uitgebreide cloud-based softwareoplossing voor het stroomlijnen en optimaliseren van verkoopprocessen over de gehele customer journey.  Dit vergemakkelijkt het creëren van complexe producten en het beheren van bijbehorende prijsstrategieën, met als resultaat dat er veel sneller kan worden geoffreerd.

 

OmniStudio

OmniStudio rondt dit complete pakket tools af met geïntegreerde Guided Selling-mogelijkheden die verkoopteams alle informatie geven die ze nodig hebben om klanten de scherpste en meest winstgevende aanbevelingen te doen. Met al deze functies op één plek zorgt Salesforce Industries CPQ ervoor dat bedrijven hun verkoopprocessen goed in de hand houden.

 

Geoptimaliseerde offertes

Software die gebruikers een gestroomlijnde manier biedt om producten te configureren, offertes te genereren en orders te volgen, geeft bedrijven een voorsprong. Het proces wordt eenvoudiger door automatisering en kan het helpen tijd en geld te besparen. Medewerkers kunnen zich dan concentreren op taken als het werken aan leads, klanttevredenheid en orderbeheer.

Met functies zoals gepersonaliseerde kortingsniveaus voor VIP-klanten en geautomatiseerde triggers voor versnelde verzending, vergemakkelijkt de software de winkelervaring van bedrijven en eindgebruikers. Door op één plek toegang te hebben tot alles wat ze nodig hebben, kunnen bedrijven hun workflow beter beheren en tegelijkertijd uitstekende klantenservice bieden.

 

Offertes die kloppen

Salesforce Industries CPQ helpt bedrijven ervoor te zorgen dat de informatie op hun offertes klopt en up-to-date is. Met real-time analyses kunnen bedrijven de nauwkeurigheid en consistentie van hun offertes bijhouden terwijl ze worden gemaakt, zodat ze eventuele afwijkingen kunnen opsporen voordat ze potentiële klanten bereiken.

Dit is belangrijk omdat inconsistentie kan leiden tot misverstanden en uiteindelijk de relatie met de klant kan schaden. Door deze tool te gebruiken, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat alle gegevens correct zijn om hun klanten een solide ervaring te bieden.

 

Verhoogde flexibiliteit

Een van de grote voordelen van Salesforce Industries CPQ is de flexibiliteit. Bedrijven kunnen gemakkelijk nieuwe producten of diensten aan het platform toevoegen en het aanpassen aan hun behoeften. Dit maakt het gemakkelijker om orders met ingewikkelde prijsstructuur te verwerken en de wijzigingen aan te brengen die nodig zijn voor complexe offerte trajecten.

Bovendien kunnen bedrijven tijd besparen door aangepaste regels voor goedkeuringen in te stellen. Zo verhogen ze hun efficiëntie bij het maken van offertes en het verwerken van orders.

 

Verhoogde efficiëntie 

Een gestroomlijnde offerteoplossing bespaart tijd en helpt bedrijven hun efficiency te verhogen. Als Salesforce Industries CPQ goed is geïmplementeerd, kunnen bedrijven handmatige processen en papierwerk reduceren, waardoor ze klanten sneller kunnen helpen door snel kloppende offertes uit te brengen.

Ook kunnen verkopers meerdere versies van offertes maken, waardoor ze hun prospects beter kunnen volgen. Zo ondervangt de software knelpunten in het offerteproces waardoor de efficiency door de hele organisatie heen word verbeterd.

 

Contractbeheer en Product Bundling met Salesforce Industries CPQ

De software helpt bedrijven hun bedrijfsvoering te verbeteren met functies als contractbeheer en productbundeling. Contractbeheer kan nog verder worden geoptimaliseerd door applicaties van derden te integreren in je nieuwe CPQ-oplossing. Zo helpt het ondernemers afspraken en verplichtingen bij te houden, waardoor het proces voor beide partijen word gestroomlijnd. Productbundeling kan worden gebruikt om aantrekkelijke aanbiedingen te creëren waar zowel klanten als het bedrijf zelf baat bij hebben. Meer weten over veelvoorkomende migratievalkuilen? Lees dan onze blog:‘7 geheime migratievalkuilen van Product Console naar Product Designer’.

 

Geïntegreerde analyse en rapportage

Salesforce Industries CPQ heeft een geïntegreerd analysepakket dat gebruikers in detail inzicht biedt in hun bedrijfsprestaties. Dit helpt bedrijven trends op de voet volgen en betere beslissingen nemen om groei te stimuleren.

De software biedt een uitgebreid rapportagesysteem, waarmee bedrijven de impact van hun campagnes kunnen meten. Ook bevat het intuïtieve rapportage tools waarmee bedrijven makkelijk hun prestaties kunnen tracken en het succes ervan door de tijd heen kunnen meten. . Dit helpt bedrijven de voortgang van hun verkoopactiviteiten op de voet te volgen en actie te ondernemen waar nodig. 

Met deze functies is Salesforce Industries CPQ de ideale oplossing voor ieder bedrijf dat zijn offerteproces wil optimaliseren en de efficiëntie op al zijn afdelingen wil verbeteren.

 

CPQ bespaart geld 

Salesforce Industries CPQ is een effectieve tool voor bedrijven die hun verkoopprocessen willen stroomlijnen en hun klantenservice willen verbeteren. Het helpt ze hun offerteproces te optimaliseren en hun efficiency te verbeteren door sneller nauwkeurige offertes te maken. Met zijn intuïtieve ontwerp en geïntegreerde begeleide verkoopmogelijkheden helpt deze software bedrijven hun klantenservice naar een hoger niveau te tillen. Uiteindelijk is dat wat ze helpt concurrerend te blijven in dit dynamische landschap.

De krachtige automatiseringsmogelijkheden van de applicatie maken het verkopers en klanten gemakkelijk om toegang te krijgen tot de juiste informatie, orders correct te configureren en snel offertes te genereren met minimaal handmatig toezicht. Het is een slim systeem dat nieuwe verkoopomgevingen met hoge volumes beheert, waar veel bedrijven tegenwoordig mee te maken hebben. Ook zorgt het voor compliance van de orders met het bedrijfsbeleid. Met dit systeem kunnen bedrijven hun efficiëntie maximaliseren en tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Of wil je meer weten over Salesforce Industries CPQ? Ontdek wat Salesforce Industries kan betekenen voor jouw bedrijf. Download onze presentatie vandaag.

Colin Hamer

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse Salesforce projecten bij klanten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.