5 Voordelen Van Salesforce NPSP

Scroll voor meer

5 Voordelen Van Salesforce NPSP

Wat is Salesforce NPSP

Ongeveer een jaar geleden kwam Salesforce.org met de Nonprofit Cloud, een combinatie van Salesforce producten die specifiek aansluiten bij de wensen en behoeftes van non-profit organisaties. Onderdeel van de Nonprofit Cloud is de Nonprofit Success Pack (Salesforce NPSP), dit pakket voegt elementen toe aan Salesforce die handig zijn voor non-profit organisaties. Denk hierbij aan onder andere donatie- en donormanagement functionaliteiten en een dashboard voor fondsenwerving en campagnes.

1. Alle data centraal op één plek

Voor non-profit organisaties geldt vaak dat data via verschillende kanalen binnenkomt, bijvoorbeeld door donaties, nieuwe donateurs, wervingsacties en resultaten van campagnes. Met NPSP komt al die data uiteindelijk op één plek terecht. Wanneer deze data automatisch, of door een admin is verwerkt, is deze data ook altijd te bekijken, waar je ook bent.

2. Eenvoudig om data te analyseren

Binnen Salesforce is het eenvoudig om data te analyseren en visualiseren. Zo kan je bijvoorbeeld precies zien welke campagnes goed lopen, welke wervingsacties het meeste donateurs oplevert en wat financieel gezien goed loopt of welk aspect iets meer aandacht nodig heeft.

3. Salesforce draagt ook een steentje bij

Wanneer je als non-profit in aanmerking komt voor Salesforce.org dan doneert Salesforce zelf 10 gebruikers. Het fijne is dat er geen tijdslimiet aan zit, deze gebruikers zijn altijd te gebruiken. Daarnaast is Salesforce voor non profit organisaties voordeliger dan de reguliere Salesforce omgeving.

Nog een voordeel is dat je als gebruiker van Salesforce NPSP gebruik kan maken van de Power of Us Hub. Dit is een online omgeving waar specialisten en developers voor je klaar staan om je helpen met alle vragen over of problemen met je Salesforce omgeving.

4. Donateurs en vrijwilligers managen

Het is met Salesforce NPSP eenvoudig om donaties en de bijbehorende donateurs te managen. In Salesforce NPSP kan je, naast basisgegevens bijhouden, onder andere ook invullen of een donateur lid is, een eenmalige donatie heeft gedaan, of eventueel vrijwilliger is of wil worden.

Daarnaast kan je Households en Organization accounts creëren, waarbij je personen aan een household (vaak een gezin of een vriendenkring) of organization account kan koppelen (vaak een werknemers van een bedrijf).

Wat ook een handige feature is, is dat je bijvoorbeeld skills aan vrijwilligers kan koppelen. Dit betekent dat je door goed te filteren snel de perfecte vrijwilliger voor een specifieke klus kan benaderen.

5. Salesforce NPSP is makkelijk aan te passen

Salesforce NPSP levert een goede basis aan functionaliteiten voor een non-profit organisatie. Ook vanuit het perspectief van een Salesforce developer is NPSP een fijn pakket om mee te werken omdat het open-source is. Dit betekent dat het pakket voor iedereen inzichtelijk is en eenvoudig functionaliteiten kan weg laten, aanpassen of zelfs uitbreiden.

Bekijk hoe wij met Salesforce NPSP werken bij KWF.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Ontdek wat Salesforce NPSP kan betekenen voor jouw bedrijf. Download onze presentatie vandaag.

Colin Hamer

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse Salesforce projecten bij klanten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.