Kanker verslaan, één ontwikkelingscyclus tegelijk

Scroll voor meer
Klant

KWF Kankerbestrijding

Oplossing

Salesforce NPSP

Hoe KWF succesvol CI/CD implementeerde voor verbeterde bedrijfsvoering

Wil je meer diepgaande inzichten krijgen? Download nu de volledige Case Study en ontdek hoe ons project een revolutie teweegbracht bij KWF.

 

Download Case Study

KWF is een non-profitorganisatie gevestigd in Nederland, die het tot hun missie heeft gemaakt om kanker actief te bestrijden. Ze werken met onvermoeibare inzet om kanker te verslaan. Met succes hebben ze geld ingezameld om kankeronderzoek te ondersteunen en te begeleiden.

De missie van KWF is om ervoor te zorgen dat kankeronderzoek voldoende financiële steun krijgt om een remedie te vinden voor deze verwoestende ziekte. Als landelijke organisatie zijn ze verantwoordelijk voor de financiering en uitvoering van diverse kankergerelateerde initiatieven door heel Nederland.

Situatie

KWF besefte zich al snel dat ze een betrouwbaar team nodig hadden om hun bestaande Salesforce-omgeving te beheren en te verbeteren, om zo hun belangrijke doelstellingen te blijven behalen. Door gebruik te maken van een samenwerking tussen Outbirds, een andere Salesforce-partner, en CaseNine, vormde KWF een top Salesforce-team.

Dit team heeft de verantwoordelijkheid overgenomen voor het beheer van de Salesforce-omgeving van KWF, inclusief het Nonprofit Success Pack (NPSP), dat specifiek is ontworpen voor non-profitorganisaties.

Hieronder vind je enkele bijzonderheden:

 • Toegewijd beheer: Het team is volledig toegewijd aan het beheer van de Salesforce-omgeving van KWF, waarbij ze zorgen voor de optimale werking en efficiëntie van het systeem.
 • Expertise in non-profitsector: Dankzij de uitgebreide ervaring in de non-profitsector begrijpt het team de unieke behoeften en uitdagingen van KWF en kan het op maat gemaakte oplossingen bieden.

Proactieve verbeteringen: Naast het beheer van de standaard Salesforce-omgeving, is het team constant bezig met het identificeren en implementeren van verbeteringen binnen het NPSP om de operationele effectiviteit van KWF verder te versterken.

 • Ondersteuning en training: Het team voorziet KWF van continue ondersteuning en training, zodat medewerkers optimaal kunnen profiteren van de Salesforce-omgeving en het NPSP.

Met een goed onderhouden en geoptimaliseerde Salesforce-applicatie zorgt KWF ervoor dat al hun processen up-to-date en georganiseerd zijn.

Impact

De ontwikkeling van nieuwe functies vereiste veel tijd en inzet van KWF. Meerdere ontwikkelaars waren bezig met het configureren, coderen en wijzigen van sandboxes, wat leidde tot een gebrek aan documentatie en beoordelingen van code wijzigingen. Daarnaast zorgde het gebrek aan IT-personeel ervoor dat KWF moeilijkheden ondervond bij het onderzoeken van bestaande functionaliteit voor ontwikkelaars.

Een andere uitdaging was dat ontwikkelaars zich vaak bezighielden met het bouwen van iets nieuws, waardoor andere aspecten werden verwaarloosd of zelfs kapot gingen. Dit resulteerde in verouderde systemen en frequent falen van veranderingen in de productieomgeving, waardoor medewerkers niet konden werken en frequente hotfixes nodig waren. Soms moesten er zelfs meerdere hotfixes per dag worden geïmplementeerd.

Een van de belangrijkste functies van het nieuwe team is het opsporen en oplossen van problemen. Ze werken nauw samen met de organisatie om nieuwe Salesforce-functies te onderzoeken en de bestaande functionaliteit up-to-date te houden.

Resultaat

De teamsamenwerking heeft geleid tot een indrukwekkende verbetering in zowel de ontwikkeling als het beheer van Salesforce bij KWF. Dankzij de adoptie van nieuwe tools en workflows profiteert de organisatie nu van de volgende voordelen:

 • De implementatie van TeamCity zorgt voor betere validaties.
 • Een klein team van twee beheerders bundelt het werk in Sandboxen, waardoor de administratieve procedures gestroomlijnd en vereenvoudigd worden.
 • Er is een vastgesteld continu releaseplan, waarbij elke twee weken updates worden doorgevoerd.  Met het releaseplan gepland voor de eerstvolgende maandag, kan het team in het weekend hotfixes uitvoeren, tests uitvoeren en de updates implementeren met als onderdeel van de volgende release.
 • Het team maakt gebruik van uniforme oplossingen die bedrijfsprocessen vereenvoudigen, automatiseren en stroomlijnen. Dit gebeurt allemaal vanuit één centrale bron van waarheid.
 • Een belangrijk resultaat van deze verbeteringen is een significante vermindering van productieonderbrekingen. Dit betekent dat er nu slechts één of twee keer per jaar hotfixes of rollbacks nodig zijn.

Outcome

De vernieuwde Salesforce-implementatie elimineerde problemen met codebeheer en versiebeheer. Enkele van de nieuwe geïmplementeerde processen hebben de volgende voordelen met zich meegebracht:

 • Ontwikkelaars kunnen nu profiteren van de kracht van teamgebaseerde ontwikkeling op bedrijfsniveau met behulp van Salesforce DX. Dit zorgt ervoor dat ontwikkelaars elkaars werk in sandboxes niet per ongeluk kunnen overschrijven.
 • Door het instellen van procedures voor dossierbeheer (Single Source of Truth – SSOT), zijn problemen tot een minimum beperkt. Updates worden nu effectief en zonder dubbel werk afgehandeld.
 • Het implementeren van geautomatiseerde checks en balances op het niveau van basis Dev- en Admin-wijzigingen zorgt ervoor dat fouten preventief worden opgespoord, waardoor de kans op fouten wordt verminderd. Dit heeft geleid tot aanzienlijke besparingen op handmatig werk en heeft de algehele efficiëntie verhoogd.

Dankzij de implementatie van deze verbeterde processen zijn de tijdlijnen voor de ontwikkeling van nieuwe functies verkort en is het aantal incidenten in productieomgevingen sterk verminderd. Ontwikkelaars werken nu samen aan één uniforme oplossing, waardoor fouten als gevolg van verschillende ontwikkelingsbenaderingen worden verminderd en de samenwerking eenvoudiger wordt.

Met de overstap naar een meer gestroomlijnde, robuuste en flexibele Salesforce-ontwikkelings- en beheeromgeving kan KWF nu genieten van betere bedrijfscontinuïteit en operationele efficiëntie. Hierdoor is de organisatie beter dan ooit in staat om haar missie om kanker te bestrijden voort te zetten.

Deze verbeteringen hebben geleid tot een verbeterde workflow, hogere kwaliteit van code en een beter beheer van wijzigingen. KWF kan nu sneller en efficiënter nieuwe functies ontwikkelen, terwijl de stabiliteit en betrouwbaarheid van het systeem worden gewaarborgd.

Bekijk KWF haar missie tegen kanker voor het leven

Ga naar kwf.nl

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!