Het beste van TrailblazerDX 2022: Dynamic Interactions in LWC

Scroll voor meer

Het beste van TrailblazerDX 2022: Dynamic Interactions in LWC

TrailblazerDX 2022 (voorheen bekend als TrailheaDX) is een Salesforce-evenement gericht op Salesforce Engineers, Architects en iedereen die met het platform te maken heeft. Uiteraard houden we bij CaseNine de ontwikkelingen nauwlettend in het oog. Tijdens TrailblazerDX werd onder meer aandacht geschonken aan Lightning Web Components (LWC). Theodoor van Donge, Lead Software Engineer bij CaseNine, vertelt over Dynamic Interactions in LWC.

Tijdens TrailblazerDX werd onder meer aandacht geschonken aan LWC. Er zijn drie manieren om te communiceren tussen Lightning Web Components: DOM events, Lightning Message Service (LMS) en Dynamic Interactions (DI). In de Spring ’22 Release komt Dynamic Interactions beschikbaar.

Belangrijke hoogtepunten van TrailblazerDX 2022

Er zijn verschillende hoogtepunten over LWC te melden. Hieronder hebben we de drie belangrijkste punten op een rij gezet.

#1 Communicatie tussen LWC via Lightning App Builder

Event communicatie tussen LWC via de Lightning App Builder. Admins kunnen nu ook gebruik maken van Dynamic Interactions om de Lightning Web Components dynamisch te maken. Als een knop in een LWC component wordt ingedrukt, kun je nu dit event een reactie laten geven in een ander component.

#2 Dynamic Interaction Event

Wanneer je aan de slag bent met het ontwikkelen van LWC-componenten, kun je de definitie van het Dynamic Interaction Event declareren. Een voorbeeld zie je hieronder.

Voorbeeld: js-meta.xml-configuratiebestand voor een broncomponent Accountlijst. Het bevat een itemselected-gebeurtenis en het schema bevat apiName en recordId zoals gedefinieerd in het .js-bestand (bron).

#3 LWC-componenten bijwerken

Ontwikkelaars kunnen nu gebruik maken van Dynamic Interactions om LWC-componenten bij te werken van updates/events van andere componenten van de pagina. Bijvoorbeeld: de gebruiker klikt op een knop in component A, maar in component B moet ook iets veranderen. Dit kan nu door een niet-developer aan elkaar worden gekoppeld middels Dynamic interactions. Er moet hiervoor wel enige voorbereiding plaatsvinden: de developer moet bij het maken van de LWC-component de declaratie en de publish-stap voor het event hebben toegevoegd.

Meer weten

Wil je meer weten over het bouwen van componenten die communiceren met Dynamic Interactions? Bekijk de blogpost van Salesforce hier.

Meer weten over de voordelen die een CPQ-oplossing in de praktijk biedt? Lees hier meer achtergrondinformatie.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Nieuwsgierig geworden naar meer? Abonneer je vandaag nog op de Technical Deep Dive series.

Theodoor van Donge

Tech Lead

Theodoor van Donge is bij CaseNine werkzaam als Tech lead. In deze hoedanigheid is verantwoordelijk voor diverse projecten bij klanten. Theodoor houdt zich niet alleen bezig met de daadwerkelijke ontwikkeling en implementatie, maar adviseert klanten ook op de gebieden van proces en strategie.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.