Het échte geheim van succesvolle Shared DevOps

Scroll voor meer

Het échte geheim van succesvolle Shared DevOps

In gesprek met: Joris Bruijn, DevOps Manager bij CaseNine

CaseNine maakt gebruik van een Shared DevOps structuur. Wat houdt deze opzet in en welke voordelen biedt het je als klant? Joris Bruijn, Lead Developer binnen het DevOps team van CaseNine, legt het kort en krachtig uit.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van Shared DevOps?

“Waar je als klant voorheen bijvoorbeeld één vaste developer kreeg toegewezen voor een ontwikkeltraject, krijg je in een Shared DevOps opzet bijvoorbeeld een pool van 5 developers, waartussen kan worden afgewisseld. Feitelijk heb je hiermee dus de beschikking over 5 FTE-ontwikkelaars. Hierbinnen is er de flexibiliteit om te switchen van developer. Bovendien kan een projectteam dynamisch uren inschatten en bijsturen: ook dit geeft extra flexibiliteit tijdens het ontwikkeltraject. ”

Welke voordelen biedt dit?

“Schaalbaarheid is een belangrijk voordeel: je kunt relatief eenvoudig groeien als het project hierom vraagt. Andersom kan ook: in rustige tijden kun je terugschalen. Uiteraard heb je per developer een inwerkperiode nodig: daarin verschilt Shared DevOps niet van een traditionele opzet. Onderscheidend is wel dat we bij CaseNine de benodigde inwerkperiode voor onze rekening nemen. Je hoeft je als klant dus geen zorgen te maken over de onboarding. Als klant profiteer je bij Shared DevOps bovendien van continuïteit tijdens het ontwikkeltraject én heb je meer kennis tot je beschikking: de kennispool is groter. Voor de continuïteit zorgen we er onder meer voor dat er altijd een vaste developer op de hoogte is van de algehele projectstatus: wat speelt er bij de klant en aan welke stories wordt momenteel gewerkt. We laten vaak ook een collega op de achtergrond meedraaien: ook weer in het kader van continuïteit.”

Wat merken developers van deze opzet?

“Voor ontwikkelaars biedt Shared DevOps veel meer afwisseling. Je kunt immers aan verschillende projecten werken. Je werkt in een dynamisch team, dat goed op elkaar is ingespeeld en elkaar goed helpt. Bovendien is er een grote mate van transparantie: zo’n open structuur is natuurlijk van belang om Shared DevOps optimaal te laten functioneren. Ieder teamlid heeft een eigen verantwoordelijkheid. Bij CaseNine bestaat het ontwikkelteam uit een combinatie van junior, medior en senior developers. Dat zorgt voor een omgeving waarin je jezelf kunt ontwikkelen en van anderen kunt leren. Bovendien volgt elke developer een Salesforce-training, zodat iedereen beschikt over diepgaande en actuele kennis.”

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Meer weten over CaseNine Shared DevOps? Download onze presentatie vandaag.

Joris Bruijn

Operations

Joris Bruijn werkt als DevOps Manager bij CaseNine. Hij houdt zich in de dagelijkse praktijk bezig met de verschillende projecten en onderzoekt continu hoe de ontwikkeltrajecten binnen CaseNine kunnen worden verbeterd.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.