Overstappen Naar Salesforce Lightning

Scroll voor meer

Overstappen Naar Salesforce Lightning

Ben je al een tijdje aan het twijfelen of het de moeite de waard is om over te stappen van Salesforce Classic naar Salesforce Lightning? Zo’n overgang lijkt haast weer een project op zich, kost tijd en hele teams moeten weer wennen aan een vernieuwd systeem. Ondanks dat het een hoop gedoe lijkt, zijn wij van mening dat het zeker de moeite waard is.

Gebruiksvriendelijker

Voorop staat dat Salesforce lightning gebruiksvriendelijker en intelligenter platform is dan de Classic variant. Ongeacht welke rol je binnen het team hebt, het systeem is voor iedereen makkelijker te gebruiken. Salesforce Lightning is dus zo ontworpen dat de workflow wordt vereenvoudigd en dat teams efficiënter en productiever aan de slag kunnen.

Er zijn binnen Salesforce Lightning nog meer handige functies beschikbaar, zoals een performance chart, een virtual assistant, de mogelijkheid om notities te maken en logo’s toe te voegen. Daarnaast heeft het systeem een hele nieuwe look gekregen en is de desktop variant geïnspireerd op het gemak van een mobiele variant.

Je kan altijd terug naar Classic

Voordeel is dat je niet meteen compleet over hoeft te gaan van Classic naar Lightning. Omdat niet alle Classic functies door Lightning wordt ondersteunt, blijft Salesforce Classic gewoon beschikbaar en is binnen je Salesforce omgeving slecht twee klikken verwijderd. Dus de gebruikers die je toegang geeft tot lightning kunnen gewoon switchen van de ene versie naar de andere.

Geen updates meer voor Classic

Nog een andere iets dringendere reden om over te stappen is dat Salesforce Classic geen updates meer krijgt. Salesforce focust zich vooral op Lightning als het gaat om vernieuwen en updaten. Dit betekent overigens niet dat je geen support meer kan krijgen voor de Classic variant, alle service er omheen blijft gewoon bestaan.

Eigenlijk kan overstappen bijna niet mis gaan en is zeker aan te raden als je sneller en efficiënter in een gebruiksvriendelijke omgeving wil werken. Mocht je nog twijfelen? Dan kan je gebruik maken van de Salesforce Readiness Check, een dienst die Salesforce aanbiedt en voor jou nagaat of jouw huidige versie van Salesforce geschikt is voor de overstap naar Lightning.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Hulp nodig bij overstappen? Wellicht kunnen wij wat voor je betekenen. Download onze presentatie vandaag.

Colin Hamer

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse Salesforce projecten bij klanten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.