Waardevolle tips voor het verkrijgen van jouw OmniStudio-certificering

Scroll voor meer

Waardevolle tips voor het verkrijgen van jouw OmniStudio-certificering

Salesforce OmniStudio geeft je de tools om eenvoudig een begeleide gebruikersinterface te maken zonder enige code en stelt je in staat om toegang te krijgen tot gegevens van jouw  Salesforce-organisatie of zelfs van andere systemen. Wist je dat er wat slimme tips zijn die je moet kennen voordat je het examen voor de OmniStudio-certificering start? 

Snelle feiten over OmniStudio

OmniStudio bestaat uit meerdere componenten, waarvan de belangrijkste zijn: OmniScripts, DataRaptors en Integration Procedures. Als je meer wilt weten over de afzonderlijke doeleinden van deze componenten, check hier 10 belangrijke dingen die je moet weten over Salesforce-flows en Omnistudio. 

Wat je moet weten over de OmniStudio-certificering

Sinds enige tijd biedt Salesforce een nieuw ontwikkelaarscertificaat aan: de Salesforce OmniStudio Developer Certification. Als je deze certificering behaalt, bent je een gecertificeerde OmniStudio-ontwikkelaar met de juiste kennis over OmniScripts, DataRaptors, integratieprocedures en nog veel meer. Om deze referentie te behalen, moet je slagen voor het Salesforce OmniStudio Developer-examen. Dit examen bestaat uit 60 meerkeuze/meerkeuzevragen. Om te slagen, moet je 67% met succes beantwoorden. Dat is een behoorlijk hoge score, maar als je blijft lezen, zullen we je alle informatie geven over hoe je het examen moet halen. 

Vacatures

Salesforce OmniStudio komt steeds meer in een stroomversnelling. OmniStudio biedt namelijk een aantal interessante voordelen: minder implementatietijd, makkelijker te onderhouden en breed toepasbaar. Heel wat bedrijven stappen over van Apex-code naar de klik- en sleepoplossingen van OmniStudio. De groeiende hoeveelheid OmniStudio-werk creëert een mooie kans voor ontwikkelaars. Als OmniStudio Developer bestaat je werkdag uit het ontwikkelen van intuïtieve begeleide gebruikersinterfaces die gebruik maken van data uit verschillende bronnen (nauw met elkaar verbonden). jouw  eindgebruikers kunnen via jouw  interface hun volledig op maat gemaakte gsm-abonnement kopen. Als je een OmniStudio-ontwikkelaar wilt worden, is er geen beter moment om te beginnen.

Gebruik alle waardevolle bronnen

Toen ik studeerde voor mijn Salesforce OmniStudio Developer Credential, gebruikte ik een groot aantal bronnen. Eerst ging ik door de Trails en Trailmixes op Trailhead. Deze hebben me enorm geholpen omdat Trailhead zowel alle vereiste theoretische kennis als praktische ervaring biedt. Tijdens deze modules lees je eerst over de componenten van OmniStudio. Nadat je je comfortabel voelt met de kennis die je hebt opgedaan, kun je de quiz doen. Deze quizzen staan ​​onderaan elke module. De quiz test je kennis en als je het juiste antwoord geeft, belonen ze je met punten en zelfs badges. Alleen met deze informatie zou je het examen moeten kunnen doen. 

Maar wacht, er is meer…

Om de inhoud echt te leren kennen, raad ik je aan om een ​​OmniStudio Developer Edition Org aan te vragen waarin je de eerder genoemde praktijkervaring kunt opdoen. Deze organisatie kan in elke module worden hergebruikt, want direct boven de quizzen vindt je een link naar enkele oefeningen waarmee je de in de teksten genoemde scenario’s kunt nabootsen. Als je alle Trailhead-modules echt onder de knie hebt, kun je wat tijd besteden aan het lezen van de onderwerpen die je uitdagender vindt. Dit kan in de zeer uitgebreide OmniStudio Documentatie. Hierna ben je zeker klaar om te slagen voor het Salesforce OmniStudio Developer examen.

Ten slotte

Zoals je kunt zien, is dit het perfecte moment om je voor te bereiden op de OmniStudio-certificering. Gelukkig zijn er veel waardevolle en praktische bronnen beschikbaar. Met deze bronnen kun je je niet alleen voorbereiden op het examen, maar kun je je ook volledig verdiepen in OmniStudio.

omnistudio certification

De diepte in:

Gebruik onderstaande middelen voor de perfecte voorbereiding:

Trails en Trailmixes:

Een OmniStudio Developer Edition-organisatie aanvragen:

OmniStudio-documentatie:

Ben je net afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring, maar ben je toe aan iets nieuws? Bekijk onze vacatures hier.

 

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Of wil je meer weten over Salesforce Industries CPQ? Ontdek wat Salesforce Industries kan betekenen voor jouw bedrijf. Download onze presentatie vandaag.

Colin Hamer

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse Salesforce projecten bij klanten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.