Checklist voor de selectie van de juiste CPQ-leverancier

Scroll voor meer

Checklist voor de selectie van de juiste CPQ-leverancier

Het selecteren van de juiste CPQ-leverancier is van grote invloed op het succes van de CPQ-implementatie. Hoe kom je terecht bij de juiste leverancier? Deze checklist vormt een eerste stap bij de selectie van een passende partner.

☑ Referenties van de CPQ-leverancier

Relevante ervaring is een belangrijk criterium bij de selectie van de juiste CPQ-leverancier. Klantreferenties zijn een bruikbare indicator: vraag deze op en neem ze door.

☑ Inzicht in functionaliteiten

Zorg dat de benodigde functionaliteiten in een vroegtijdig stadium inzichtelijk worden gemaakt. Dit overzicht kan als leidraad worden gebruikt bij de beoordeling van potentiële leveranciers: welke onderdelen kan een partij wel of juist niet uitvoeren?

☑ Het juiste DNA

Een bekende bedrijfsnaam is geen garantie is voor de kwaliteit van het werk. Het gaat uiteindelijk om de mensen – de professionals – die achter het werk staan. Richt je niet alleen op de naam, maar probeer hier juist doorheen te prikken.

☑ Informatie via branchegenoten

Probeer tijdens de selectie ook te informeren bij branchegenoten. Vorm een goed beeld van de werkwijze van een potentiële partner en achterhaal of het DNA aansluit bij de eigen organisatie.

☑ Lokale aanwezigheid

Controleer of de potentiële partner over lokale aanwezigheid beschikt. Lokale aanwezigheid heeft een grote impact op het succes van een CPQ-implementatie.

☑ Duidelijke afspraken bij uw CPQ-leverancier

Maak van te voren duidelijke afspraken over de verwachte resultaten. Gebruik hiervoor meetbare doelstellingen als basis. Maak altijd ruimte om de resultaten tussentijds te evalueren.

De diepte in

Meer weten over de voordelen die een CPQ-oplossing in de praktijk biedt? Lees hier meer achtergrondinformatie.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Laat je keuze voor een CPQ-leverancier niet aan het toeval over, download vandaag onze CPQ-leveranciers checklist en vind de juiste leverancier voor jouw bedrijf.

Colin Hamer

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse Salesforce projecten bij klanten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.