In 5 antwoorden alles over de CaseNine Methode

Scroll voor meer

In 5 antwoorden alles over de CaseNine Methode

In gesprek met: Maudy van Eldik, oprichter en CEO CaseNine

Alle projecten die door CaseNine worden verzorgd, maken gebruik van de CaseNine Methode. Wat houdt die methode in en waarom hebben organisaties hier profijt van? Maudy van Eldik legt uit wat je mag verwachten. “Een project is pas geslaagd wanneer de eindgebruiker niet alleen enthousiast wordt, maar ook écht gebruik maakt van de oplossing.”

Sinds enkele jaren maken alle implementatieprojecten van CaseNine gebruik van de CaseNine Methode. Wat houdt de methode in?

“Bij alles wat we doen en maken, hanteren we een belangrijk uitgangspunt: we doen alles voor de eindgebruiker. Juist dat kenmerk is onderscheidend voor de manier waarop we werken. Vaak wordt – vooral in ontwikkelomgeving – voornamelijk gedacht vanuit technologie. Bij de CaseNine Methode denken we juist vanuit de eindgebruiker. Dat heeft verregaande implicaties: zowel onze methodiek als de cultuur is hierop gebaseerd. Zelf word ik ook nog steeds graag gezien als eindgebruiker. Een project is geslaagd wanneer de eindgebruiker enthousiast wordt én echt gebruik maakt van de oplossing.”

Hoe ziet de CaseNine Methode er tijdens een project uit?

“De Methode bestaat uit verschillende componenten die tijdens het traject worden ingezet. Bij een implementatietraject wordt gebruik gemaakt van een combinatie van praktische tips en trucs en software. Deze zijn ondergebracht in een bibliotheek. Voor de klant betekent dit onder andere dat een project sneller kan worden opgestart. Dat aspect zorgt voor gelukkige eindgebruikers. Het handmatige werk is immers al afgerond. Bij aanvang van een implementatietraject wordt de standaard CaseNine Methode gebruikt, maar passen we deze aan op basis van de klantsituatie.”

Wist je dat de methode is gebaseerd op 2 pijlers. Allereerst is er het uitgangspunt ‘Happy Employees, Happy Customers’. Daarnaast streeft de CaseNine Methode ernaar om de technische barrières binnen implementaties van CRM en CPQ weg te nemen.

Hoe is de CaseNine Methode ontstaan en hoe onderscheidend is deze?

“De Methode is op basis van eerdere projecten tot stand gekomen. Die aanpak zorgt voor een interessante dynamiek: bij elk project wordt de CaseNine Methode verder verfijnd en verbeterd. Dat proces is nu alweer zo’n drie tot vier jaar gaande. Wat betreft het onderscheidend vermogen: in de praktijk worden projecten voornamelijk gebaseerd op de implementatiemethodiek van Salesforce. De Methode onderscheidt zich dan ook voornamelijk op het gebied van de specifieke add-ons, waarvan je als organisatie direct profiteert.”

“De implementatie van CRM- en CPQ-oplossingen wordt steeds complexer.”

Waarom is die aanpak juist in deze tijden relevant?

“We kunnen er niet omheen: de implementatie van CRM- en CPQ-oplossingen wordt steeds complexer. Die constatering delen we ook met onderzoeksbureau Gartner. Met de CaseNine Methode spelen we juist op die ontwikkeling in. De resultaten komen in de praktijk goed tot uiting, bijvoorbeeld bij ENGIE Nederland. Lees het artikel hier.

Welke ontwikkelingen kunnen we verder verwachten?

“Momenteel zijn we bezig met het verder verbeteren en uitbreiden van de ‘best practices’ binnen de CaseNine Methode. Dit is een continu proces. Later dit jaar wordt het voor organisaties bovendien mogelijk om de library van de CaseNine Methode af te nemen. Implementatie Consultants en engineers kunnen hier dan direct van gebruik maken. Uiteraard voorzien we ook in de bijbehorende training.”

Neem de volgende stappen

Neem contact op met Maudy van Eldik  voor meer informatie over de methode.
Ontdek alle ins en outs van de CaseNine Methode in deze video.

 

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Of ontdek de antwoorden op de 10 meest gestelde vragen van onze huidige klanten en verbeter je project succes. Download Project Handout vandaag.

Maudy van Eldik

CEO & Founder

Maudy van Eldik is oprichter van CaseNine en CEO van de organisatie. In deze hoedanigheid is hij verantwoordelijk voor de algemene processen, maar ook nauw betrokken bij de diverse klantprojecten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.