Is investeren in automatisering de moeite waard?

Scroll voor meer

Is investeren in automatisering de moeite waard?

In deze blogpost bespreken we de belangrijkste voordelen van CI/CD. In de snelle zakenwereld van vandaag is softwareontwikkeling een van de key drivers van innovatie en groei. Maar naarmate de complexiteit en de omvang van softwareprojecten toenemen, neemt ook de behoefte aan efficiënte en effectieve development practices toe. Hier komt Continuous Integration/Continuous Deployment (CI/CD) om de hoek kijken. 

Door cruciale stadia van de software ontwikkelingscyclus te automatiseren, kan CI/CD bedrijven helpen hun ontwikkelingsprocessen te stroomlijnen, samenwerking en communicatie te verbeteren en uiteindelijk het commerciële succes van het bedrijf te vergroten. De Business Case for CI/CD: waarom investeren in automatisering de moeite waard is.

 

Wat is CI/CD?

CI/CD is een reeks software ontwikkelingspraktijken die het bouwen, testen en uitrollen van softwarecode automatiseren. Het CI-gedeelte van het proces houdt in dat code automatisch wordt gebouwd en getest wanneer deze wordt gewijzigd, om mogelijke problemen vroeg in het ontwikkelingsproces op te sporen. Het CD-gedeelte zorgt vervolgens dat de code automatisch in productie wordt genomen zodra deze is getest en goedgekeurd. Door deze fasen van het ontwikkelingsproces te automatiseren, kunnen bedrijven tijd besparen, fouten verminderen en de samenwerking en communicatie tussen ontwikkelingsteams verbeteren.

 

Waarom investeren in CI/CD? Is investeren in automatisering de moeite waard?

Er is een groot aantal redenen waarom bedrijven er goed aan doen te investeren in CI/CD. Een paar van de cruciale voordelen zijn:

1. Snellere time-to-market: In de huidige snelle bedrijfsomgeving is het essentieel om producten snel op de markt te brengen. Door belangrijke stadia van het ontwikkelingsproces te automatiseren, kan CI/CD bedrijven helpen hun ontwikkelingscycli te versnellen en producten sneller op de markt te brengen. Dit kan concurrentievoordeel opleveren ten opzichte van tragere concurrenten en hen zo helpen snel te reageren op veranderende marktomstandigheden.

2. Verbeterde code kwaliteit: Handmatig testen is vaak foutgevoelig, tijdrovend en duur. Door tests te automatiseren en code automatisch te implementeren, kan CI/CD ervoor zorgen dat de kwaliteit van de code altijd op niveau is. Hierdoor kan het aantal fouten en defecten dat in de productie terechtkomt worden verminderd, wat leidt tot een stabieler en betrouwbaarder product.

3. Meer samenwerking. Door belangrijke stappen in het ontwikkelingsproces te automatiseren, kan CI/CD bijdragen aan een betere samenwerking en communicatie tussen ontwikkelteams. Door het makkelijker te maken om code, testresultaten en andere ontwikkelingsartefacten te delen, kan CI/CD teams helpen efficiënter en effectiever samen te werken.

4. Beter gebruik van middelen: Het automatiseren van het ontwikkelingsproces kan bedrijven helpen hun middelen efficiënter in te zetten. Door de tijd en inspanning die nodig zijn om code te bouwen en te implementeren te verminderen, kunnen bedrijven hun ontwikkelaars vrijmaken om aan waardevollere taken te werken, zoals het schrijven van nieuwe code of het inspelen op de behoeften van de klant.

5. Verhoogde bedrijfsflexibiliteit: CI/CD kan bedrijven helpen sneller te reageren op veranderende marktomstandigheden en klantbehoeften. Door belangrijke stappen in het ontwikkelingsproces te automatiseren, kunnen bedrijven de tijd die nodig is voor het ontwikkelen, testen en implementeren van nieuwe code aanzienlijk verkorten.

De kost gaat voor de baat uit, ook bij het investeren in CI/CD. Op termijn is zo’n investering echter zeer de moeite waard en betalen zich uit in snellere time-to-market, betere kwaliteit, meer efficiëntie en kostenbesparingen. Als je de concurrentie voor wilt blijven in het huidige digitale landschap, is CI/CD een onmisbare tool in je gereedschapskist.

 

Case Studies van tevreden klanten

Benieuwd hoe onze oplossing jouw bedrijf kan helpen succesvol te zijn? Lees de Case Studies hieronder en kom meer te weten over voorbeelden uit de praktijk. Hier zijn slechts enkele voorbeelden waar wij CI/CD Pipeline hebben geïmplementeerd:

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Wil je hetzelfde succes ervaren als deze tevreden klanten? Download ons Sales Deck voor meer informatie.

Colin Hamer

Colin Hamer is Software Engineer bij CaseNine. Hij is verantwoordelijk voor diverse Salesforce projecten bij klanten.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.