Partners in krachtige Energie oplossingen

Scroll voor meer
Klant

Fudura

Oplossing

Salesforce CRM en Salesforce Platform

Fudura en CaseNine Partners in krachtige Energie oplossingen

Wil je meer diepgaande inzichten krijgen? Download nu de volledige Case Study en ontdek hoe ons project een revolutie teweegbracht bij Fudura.

 

Download Case Study

Fudura is een vooraanstaande partij als het gaat om het aanbieden van betrouwbare energie- infrastructuur en de slimste inzichten in energieprestaties. Dankzij hun inzet zouden meer dan 25.000 bedrijven dagelijks in het duister tasten zonder hun betrouwbare energie-oplossingen en geavanceerde analyses. Hierdoor is Fudura een belangrijke partner voor bedrijven die hun energieverbruik willen optimaliseren en een goede energieplanning willen voeren.

Situatie

Als toonaangevende leverancier van energie- infrastructuur, staat het leveren van uitzonderlijke diensten aan haar klanten bij Fudura op nummer één. Om hun toonaangevende positie in de branche te behouden en het serviceniveau te handhaven, heeft Fudura ingezien dat herziening van hun organisatorische processen noodzakelijk was.

Er werd vastgesteld welke projecten uitgevoerd moesten worden om deze herziening te realiseren. Om ervoor te zorgen dat deze initiatieven succesvol werden uitgevoerd en op elkaar aansloten, heeft Fudura ingezien dat ze deskundige hulp nodig hadden.

Het eerste project op hun agenda was het opzetten van een uitgebreid verbinding register in Salesforce. Een ander belangrijk project was het verstrekken van EAN-codes voor aansluitingen van derden op het net. Het derde project was gericht op de automatisering van het toewijzen van elektriciteit en gas. Daarvoor moest er worden samengewerkt met een meetbedrijf dat is gecertificeerd in het installeren, beheren en onderhouden van energiemeters. Om bij deze projecten optimale resultaten te bereiken, ging Fudura opzoek naar een betrouwbare Salesforce partner.

Impact

Connecties
Fudura’s eerste project op de lijst betrof de ontwikkeling van een uitgebreid verbindingsregister in Salesforce. Het doel van het project was om de communicatiekanalen tussen Fudura’s administratieve dienst en klanten te verbeteren door alle verbindingen met hun netwerk te registreren.

De administratieve dienst van Fudura heeft verschillende belangrijke cruciale taken en verantwoordelijkheden, zoals het opnemen van meters, communicatie met leveranciers over wijzigingen in (sub)allocatie en reconciliatie, monitoring en communicatie van verbruiksgegevens en het verstrekken van klantspecifieke rapportages en facturatiemogelijkheden.

EAN Codes
Fudura heeft CaseNine ingeschakeld om een aantal kritieke vereisten met betrekking tot haar energie-infrastructuur activiteiten aan te pakken. Een van die vereisten was het verstrekken van EAN-codes voor aansluitingen van derden op het net, een cruciaal aspect om een naadloze en doeltreffende energielevering aan klanten te garanderen.

Fudura maakte gebruik van de expertise van CaseNine bij de opzet van het berichtenverkeer voor het wisselen van energieleverancier. Dit is een belangrijk onderdeel om soepel over te kunnen stappen naar een andere leverancier. Zorgvuldige planning en uitvoering waren vereist om ervoor te zorgen dat alle gegevens veilig en betrouwbaar werden overgedragen aan betrokken partijen.

Automatisering toewijzing gas en elektra
Om te kunnen voldoen aan de eisen die komen kijken bij groot zakelijk energieverbruik, werkt Fudura met een geavanceerd systeem voor de automatisering van elektriciteits- en gaslevering. Dit doen ze in samenwerking met een meetbedrijf dat gecertificeerd is in het installeren, beheren en onderhouden van energiemeters. Op die manier wordt het energieverbruik en de energieproductie dagelijks gemeten. Deze gegevens worden op afstand uitgelezen en regelmatig gecontroleerd voordat ze naar de netbeheerder worden gestuurd.

Het meten van het energieverbruik brengt een aantal ingewikkelde processen met zich mee. Zoals de installatie, controle, certificering en het verwerken en overdragen van data. Het meetbedrijf beheert deze procedures nauwkeurig om de integriteit van de gegevens te waarborgen.

Deze gegevens zijn cruciaal voor het bepalen van de dagelijkse energie- en productie behoeften in Nederland. Hetzelfde geld voor het vaststellen van de maandelijkse energierekening voor individuele consumenten.

Kortom, een meetbedrijf is een onmisbare schakel voor een betrouwbare landelijke energievoorziening. Door nauw samen te werken met onder andere Fudura, helpen zij dit complexe systeem als een goed geoliede machine te laten lopen, om zo hun klanten de allerbeste service te bieden.

Resultaat

Met succes zijn er oplossingen geïmplementeerd voor diverse aspecten van Fudura’s energie-infrastructuur, waaronder meteruitlezing, leverancierswisselingen, (sub)allocatie, reconciliatie, monitoring en communicatie van verbruiksgegevens.  Bovendien zijn er klantspecifieke rapporten en op maat gemaakte facturatie opties ontwikkeld om aan de unieke behoeften van elke klant te voldoen.

Hierdoor heeft Fudura haar operationele slagkracht aanzienlijk verbeterd, wat heeft geleid tot meer gebruiksgemak, flexibiliteit en stabiliteit voor haar klanten. Door de voortdurende samenwerking toont Fudura haar toewijding aan het leveren van de beste oplossingen in energie-infrastructuur, en kan zij blijven voldoen aan de complexe behoeften van deze dynamische markt. CaseNine heeft in de loop der jaren bewezen dat zij betrouwbare kwaliteitsoplossingen biedt, wat heeft geleid tot een vruchtbare samenwerking tussen beide partijen.

Outcome

De implementatie van deze maatregelen heeft niet alleen geleid tot een aanzienlijke verbetering van de operationele efficiëntie van Fudura, maar ook tot meer gebruiksgemak en transparantie voor klanten. Met de hulp van CaseNine heeft Fudura deze initiatieven succesvol kunnen implementeren, wat heeft bijgedragen aan de versteviging van haar reputatie als toonaangevende leverancier van energie-infrastructuur.

Met deze stappen heeft Fudura de operationele efficiëntie geoptimaliseerd.

Bekijk hoe Fudura 25.000 klanten voorziet van de slimste inzichten in energieprestaties

Ga naar Fudura.nl

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!