Salesforce CRM en Salesforce Platform

Fudura is onderdeel van netbeheerder Enexis. Fudura richt zich op de grootzakelijke markt en meet en maakt energiestromen inzichtelijk en bestuurbaar. Als marktleider helpen ze zakelijke klanten in Nederland, zowel in het bedrijfsleven als de publieke sector, aan een betrouwbaar en effectief energiemanagement.

De business case

CaseNine is bezig met meerdere projecten bij Fudura. Zo wilde Fudura graag een aansluitingenregister bouwen zodat ze de administratieve last van eigenaren van een particulier net konden verlichten. Met de dienst administratieve dienstverlening verzorgt Fudura de meteropname, het berichtenverkeer voor leveranciers wisselingen, de (sub-)allocatie en reconciliatie, het monitoren en communiceren van verbruiken én indien gewenst klantspecifieke rapportages en facturatie.

Hoe we deze klant helpen

  • Bouwen van een volledig Aansluitingenregister in Salesforce waarin alle aansluitingen op het net van de klanten van Fudura geregistreerd staan
  • EAN-codes verstrekken voor de aansluitingen van derden op het net
    de verwerking van het berichtenverkeer voor bijvoorbeeld het switchen van energieleverancier inregelen
  • Automatisering van elektra en gas allocaties
  • Implementatie van dashboards door middel van Lightning Webcomponents
  • Het bouwen van een contractregister: een facturatiesysteem met koppelingen naar het finance systeem
  • Het verbeteren en aanpassen van de verkoop stroom die leidt tot het genereren van offertes en de conversie van offertes tot contracten.
  • Het bouwen van een asset register; een systeem voor het bijhouden van de diverse assets van Fudura die in het lands aanwezig zijn (meters, modems, meetinrichtingen, etc). Hierin is ook ondersteuning verwerkt voor het afhandelen en uitsturen van diverse markt gerelateerde berichten die bij het asset register horen (LOSS, GAIN, etc.)