Kansen van Salesforce Industries CPQ voor de Telecomindustrie

Scroll voor meer

Kansen van Salesforce Industries CPQ voor de Telecomindustrie

Binnen de telecomindustrie vinden de afgelopen jaren grote veranderingen plaats. De behoefte aan flexibiliteit binnen de procesketen – van offertetraject tot contractbeheer – is groot. Salesforce Industries CPQ helpt organisaties om flexibele offertes te maken, houdt rekening met de zaken als kortingen en nieuwe productcombinaties en zorgt voor een snellere oplevering van relevante voorstellen. Het grootste succes haal je met de juiste voorbereiding. “Een gefaseerde uitrol biedt het nodige overzicht.” Theodoor van Donge onthult de kansen voor de telecombranche.

Voor welke uitdagingen staat de telecomindustrie op dit moment?

“Er bestaat op dit moment een grote behoefte aan flexibiliteit binnen de gehele procesketen. Denk hierbij aan het opstellen van offertes tot en met effectief contractbeheer. In de praktijk merken we vaak dat er binnen de telecomindustrie gebruik wordt gemaakt van verschillende systemen, die wat betreft overzichtelijkheid in de loop van de tijd te wensen overlaten. Ook worden er vaak custom-oplossingen gebruikt, die in het verleden zijn ontwikkeld en niet meer voldoen aan de huidige eisen van de organisatie.”

Over die eisen gesproken: waarin onderscheidt een offertetraject zich binnen de telecomindustrie van andere branches?

“Er worden bijvoorbeeld nieuwe productbundels ontwikkeld, die bovendien maandelijks aanpasbaar zijn. Een goede CPQ-oplossing helpt je bij het modelleren, zodat je proces goed is afgestemd op de eerdergenoemde eisen.”

Hoe bereid je je optimaal voor op een Salesforce Industries CPQ-traject?

“Zorg voor de juiste voorbereiding: juist op dit vlak valt veel winst te behalen. Neem het gewenste proces als startpunt. Daarnaast is het van belang om duidelijk te definiëren aan welke functionele eisen het nieuwe systeem moet voldoen. Voorkom de valkuil waarbij het oude systeem simpelweg opnieuw wordt gebouwd. Die neiging blijft in de praktijk helaas bestaan en zit stevig verankerd in de natuurlijke gedachte dat ‘men al bekend is met dat systeem’. Dat onderstreept ook de noodzaak om aandacht te besteden aan de gebruikers en het gedrag: dat veranderen blijft een uitdaging. Om juist dit op een slimme manier op te lossen, kun je een gefaseerde uitrol hanteren. Dat biedt niet alleen uit technisch oogpunt zekerheid en overzicht, maar biedt ook de mogelijkheid om de gebruikers in het proces mee te krijgen. De gefaseerde aanpak stelt je ook in staat om de functionaliteit later uit te bouwen, bijvoorbeeld wanneer de organisatie nieuwe saleskanalen in gebruik neemt. Verder belangrijk voor een goede voorbereiding:  maak vanaf de eerste fase tijdig de juiste personen beschikbaar. Denk hierbij aan productmanagers en accountmanagers, die onmisbaar zijn voor het in kaart brengen van het proces en helpen ervoor te zorgen dat de integraties op orde zijn.”

Wat maakt de combinatie van CaseNine en Salesforce Industries CPQ voor de telecomindustrie interessant?

“Prettig aan CaseNine vind ik de insteek van het team: het bestaat uit professionals die dieptechnisch zijn onderlegd. Dat zie je direct terug in de klantprojecten en de manier waarop ermee wordt omgegaan: we deinzen niet snel terug van een complex project. In combinatie met Salesforce Industries CPQ leveren we een aanpasbare en flexibele omgeving op.”

Meer weten over de voordelen die een CPQ-oplossing in de praktijk biedt? Neem direct contact op voor een gesprek odownload het Sales Slide Deck. In het Sales Slide Deck zijn de voordelen van belangrijke onderwerpen, zoals Shared DevOps en CPQ,  beknopt gepresenteerd. Gebruik dit deck als je meer wilt weten over het onderwerp of binnen je organisatie met anderen het gesprek aangaat.

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!

Of wil je meer weten over Salesforce Industries CPQ? Ontdek wat Salesforce Industries kan betekenen voor jouw bedrijf. Download onze presentatie vandaag.

Theodoor van Donge

Tech Lead

Theodoor van Donge is bij CaseNine werkzaam als Tech lead. In deze hoedanigheid is verantwoordelijk voor diverse projecten bij klanten. Theodoor houdt zich niet alleen bezig met de daadwerkelijke ontwikkeling en implementatie, maar adviseert klanten ook op de gebieden van proces en strategie.

Ontvang een melding bij een nieuwe blog

We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws.