Telfort Nederland (nu KPN) moderniseert het verkoopsysteem

Scroll voor meer
Klant

Telfort Zakelijk

Oplossing

Communications Cloud, Experience Cloud, CPQ

Telfort Nederland (nu KPN) moderniseert het verkoopsysteem

Wil je meer diepgaande inzichten krijgen? Download nu de volledige Case Study en ontdek hoe ons project een revolutie teweegbracht bij Telfort.

 

Download Case Study

Situatie

Telfort Zakelijk, nu KPN, is al geruime tijd een belangrijke speler op de Nederlandse markt voor op maat gemaakte mobiele abonnementen voor zakelijke klanten. Ze hebben diverse plannen en aanbiedingen ontwikkeld die geschikt zijn voor kleine bedrijven, grote ondernemingen en alles daartussenin, rekening houdend met de diverse behoeften van elke groep. Met meerdere abonnementsvormen beschikbaar, was het cruciaal dat ZZP’ers, ondernemers en bedrijven erop konden vertrouwen dat ze het juiste pakket kregen dat perfect aansloot bij hun specifieke behoeften.

Telfort Zakelijk besloot om het verkoopproces voor abonnementen te stroomlijnen en klanten te trekken met een nieuw productaanbod. Helaas was hun oude portaal, vol verouderde informatie, niet opgewassen tegen deze uitdaging, hoe hard de IT-afdeling ook werkte. Bovendien voegde het aanbieden van prepaidplannen en -opties een extra complexiteit toe waarmee het oude systeem moeite had.

Het was duidelijk dat Telfort Zakelijk een revisie en een nieuwe softwareoplossing nodig had om hun verouderde systeem te moderniseren. Met de telecommarkt die steeds concurrerender wordt en meer spelers en MVNO’s (mobile virtual network operators) die marktaandeel veroveren, is het van essentieel belang om bij te blijven en de gemakkelijkst te gebruiken dienst aan te bieden om te blijven concurreren in deze markt.

Impact

Telfort Zakelijk zag een impact op verschillende gebieden van hun bedrijf. Enkele van de meest opvallende waren:

 • Een duidelijke afname van nieuwe klanten
 • Moeite met het behouden van bestaande klanten die werden weggelokt door de concurrentie
 • Minder upselling en cross-selling als gevolg van het verouderde portaal

Resultaat

CaseNine werd ingeschakeld om Telfort Zakelijk te voorzien van de broodnodige update. Het team beschikt over experts op het gebied van Salesforce Industries CPQ-oplossingen en applicatieontwikkeling en -implementatie.

De strategie omvatte het uitbreiden van het productaanbod van Telfort Zakelijk via het portaal en het creëren van een eenvoudig te navigeren interface voor bedrijven die op zoek zijn naar abonnementen in samenwerking met Telfort Zakelijk. Door één kanaal te bieden waar partners al hun zakelijke behoeften van Telfort Zakelijk konden beheren, van abonnementen tot verlengingen, kon hetzelfde systeem hen bij elke stap ondersteunen.

Dit doel is bereikt via een reeks zorgvuldig ontworpen sprints. Het team heeft de functionaliteit van het systeem stap voor stap uitgebreid en getest om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de eisen van Telfort Zakelijk en haar klanten:

 • Een nieuw verkoopproces geïmplementeerd via Salesforce Industries (CRM).
 • Een CPQ (configure-price-quote) oplossing geïmplementeerd om prospects van offerte tot bestelling te brengen en ze om te zetten in klanten met moeiteloze upselling en cross-selling.
 • Een nieuw contract management proces geïmplementeerd.
 • Een Self-Service Portal (nu Experience Cloud genoemd in Salesforce) geïmplementeerd voor partners, waar zij gemakkelijk bestellingen kunnen plaatsen zonder hulp nodig te hebben.
 • Continue integratie/continue ontwikkeling (CI/CD) opgezet om de implementatie in het nieuwe productlandschap te vergemakkelijken met minimale downtime.

Outcome

Na de implementatie van het nieuwe klantportaal zag Telfort Zakelijk een verbetering in hun prestaties. Het onderhoud van het nieuwe systeem is gemakkelijk voor de IT-afdeling, wat een verbetering is ten opzichte van het vorige systeem.

Het nieuwe portaal bezorgt klanten een gemakkelijke en handige ervaring, wat meer klanten aantrekt. Dit betekent dat medewerkers niet langer overweldigd worden door de eisen van het beheer van het portaal en dat het bedrijfsresultaat snel profiteert van dit succes. Het is duidelijk dat een investering in goede technologie echt kan uitbetalen.

Enkele van de onmiddellijk merkbare verbeterde mogelijkheden zijn:

 • Nieuwe producten kunnen gemakkelijk op de markt worden gebracht, inclusief nieuwe pakketcombinaties van bestaande producten.
 • Partners kunnen zonder hulp eenvoudig bestellingen plaatsen via het nieuwe portaal.
 • Minder technical debt. IT kan het nieuwe systeem snel bijwerken en onderhouden zonder de problemen aan te pakken die snelle releases kunnen belemmeren.

Met deze stappen heeft Telfort Zakelijk de gehele customer journey geoptimaliseerd voor de zakelijke klanten.

Bekijk het Self Service Portal van Telfort Zakelijk (nu KPN)

Ga naar kpn.nl

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!