Databarrières doorbreken: ontdek hoe CaseNine naadloze integraties heeft gebouwd met Twinfield en Tribess voor MTTM

Scroll voor meer
Klant

Message To The Moon

Oplossing

Salesforce CRM, Integraties

Databarrières doorbreken: ontdek hoe CaseNine een revolutie teweegbracht in de activiteiten van MTTM Telecom met naadloze integraties van Twinfield en Tribess

Wil je meer diepgaande inzichten krijgen? Download nu de volledige Case Study en ontdek hoe ons project een revolutie teweegbracht bij MTTM.

 

Download Case Study

MTTM is een toonaangevende telecom- en internetmakelaar die zich richt op B2B-klanten. Ze zijn gespecialiseerd in het doorverkopen van telecomdiensten die worden geleverd door grote providers als T-Mobile en Verizon aan diverse bedrijven, waaronder callcenters en fysiotherapiepraktijken. Met hun expertise biedt MTTM op maat gemaakte oplossingen om communicatie en connectiviteit te verbeteren, waardoor klanten kunnen floreren in hun respectievelijke sectoren. Hun klantgerichte benadering, sterke sectorpartnerships en toewijding aan het leveren van eersteklas service hebben hen een solide reputatie in de markt opgeleverd.

Situatie

MTTM heeft Salesforce als CRM-systeem voor het beheer van haar klantrelaties, terwijl Tribess wordt gebruikt om de werkelijke internet- en telefoongegevens op te slaan.  Onlangs stapte het bedrijf over op een nieuw boekhoudsysteem, Twinfield, om hun financiële transacties beter te kunnen beheren. Deze overgang bracht echter enkele uitdagingen met zich mee bij het stroomlijnen van hun procedures, wat uiteindelijk invloed had op de efficiëntie van hun bedrijfsvoering.

Binnen Salesforce maakten de salesvertegenwoordigers nieuwe bestellingen aan, terwijl de daadwerkelijke gebruiksgegevens (Charging Data Records, CDR’s) voor internet- en telefoondiensten werden opgeslagen in Tribess.

Met de implementatie van het nieuwe boekhoudsysteem, Twinfield, moesten alle financiële transacties die in Salesforce plaatsvonden ook in het boekhoudsysteem worden geregistreerd.

Helaas verliep dit proces niet vlekkeloos omdat de financiële afdeling handmatig facturen in Twinfield moest aanmaken en de ordergegevens van zowel Salesforce als Tribess moest overzetten. Dit resulteerde in inefficiëntie en dubbel werk, wat een negatieve impact had op de algehele bedrijfsprestaties.

Impact

Het handmatige proces van gegevensoverdracht tussen systemen veroorzaakte problemen voor de financiële afdeling van MTTM, waardoor onnauwkeurige gegevens en een aanzienlijke hoeveelheid handmatig werk. Deze problemen zorgden op hun beurt voor negatieve gevolgen:

  • Ontevreden klanten: Onjuiste en vertraagde facturen leidden tot ontevredenheid bij klanten, wat de reputatie van MTTM schaadde en leidde tot omzetverlies.
  • Gebrek aan duidelijk klantoverzicht: Aangezien de systemen niet met elkaar communiceerden, ontbrak het aan een helder overzicht van klantgegevens. Het was moeilijk om inzicht te krijgen in het datagebruik van klanten, betalingsstatussen en andere relevante informatie.

Resultaat

Om deze problemen op te lossen, heeft MTTM de expertise van CaseNine ingeschakeld, een Salesforce Partner, om een ​​team samen te stellen dat zich richtte op het creëren van een naadloze integratie tussen Salesforce en Twinfield. Deze integratie maakt tweerichtingscommunicatie mogelijk, waardoor gegevens tussen de twee platforms kunnen worden verzonden en ontvangen.

Vervolgens concentreerde het team zich op het opzetten van een integratie met Tribess waardoor tweerichtingscommunicatie mogelijk werd voor het verzenden en ontvangen van gegevens met betrekking tot hun CDR’s.

Daarnaast heeft het team extra functionaliteit binnen Salesforce ontwikkeld, waardoor ze abonnementskosten en CDR-kosten rechtstreeks op facturen konden opnemen. Dit heeft geleid tot een verdere stroomlijning van hun facturerings- en abonnementsprocessen.

Outcome

Dankzij de koppeling tussen Salesforce met Twinfield heeft MTTM nu een uitgebreid en duidelijk klantoverzicht. Ze hebben vloeiende toegang tot belangrijke klantinformatie zoals datagebruik, factureringsstatus, gebruikte apparatuur en meer.

Deze integratie heeft MTTM ook in staat gesteld om openstaande facturen en andere betalingsgegevens in een gebundeld formaat te bekijken, wat hun financieel beheer heeft verbeterd en de druk op hun personeel heeft verminderd.

Door de integratie met Tribess kunnen alle gebruikte gegevens nu. worden opgeslagen in Salesforce, waardoor MTTM eenvoudig factureerbare diensten en CDR’s kan bijhouden.  Met deze geïntegreerde oplossing heeft MTTM het handmatige werk aanzienlijk verminderd, onnauwkeurigheden in de facturering geëlimineerd en de algehele klanttevredenheid verbeterd.

Door gebruik te maken van de expertise van CaseNine heeft MTTM het volgende bereikt:

  • Verbeterde operationele efficiëntie en nauwkeurigheid in factureringsprocessen
  • Duidelijk inzicht in klantgebruik, factureringgegevens en betalingsinformatie
  • Versterking van het financieel beheer en minder druk op het personeel
  • Verbetering van klantrelaties en verhoging van de bedrijfsreputatie

Dit succesvolle integratieproject stelde MTTM Telecom in staat om hun bedrijfsactiviteiten te stroomlijnen, en hen de benodigde tools te geven om op efficiënte wijze op te schalen. Tegelijkertijd blijven ze uitmuntende service aan hun klanten leveren.

Met deze stappen heeft MTTM het gehele facturatie process geoptimaliseerd.

Bekijk MTTM diensten en aanbod

Ga naar messagetothemoon.com

Geïnteresseerd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem direct contact op met onze experts. We horen graag van je!